В «Укренерго» готують план віялових відключень електроенергії. Такого не було з 90-х

В «Укренерго» готують план віялових відключень електроенергії. Такого не було з 90-х

У мережу потрапив лист від голови правління «Укренерго» до в.о. міністра енергетики Юрію Вітренка, в якому компанія просить затвердити план відключень електроенергії.

Мовляв, попит через погіршення погодних умов підвищився, запасів вугілля немає. До того ж, спостерігається підвищена аварійність теплоелектростанцій.

Україна настільки виснажена зеленими при владі, що виявилася не готовою навіть до незначного похолодання.

«Укренерго» хоче планово відключатимуть електроенергію з метою економії

Відео дня

Відповідний документ на узгодження направили в.о. міністра енергетики Юрію Вітренко.

"Укренерго" аргументує введення віялових відключень електроенергії через те, що на складах бракує вугілля для того, щоб підтримувати генерацію в період морозів.

За повідомленням народних депутатів, які вони викладають в соціальні мережі, ця підтверджується інформація і зазначається необхідність застосування віяльних відключень споживачів від енергомережі. 

За інформацією Міненерго, на складах українських ТЕС станом на 12 січня міститься 621 800 тонн вугілля. У цей період 2020 року на складах ТЕС знаходилось близько 2.6 мільйонів тонн вугілля.

Це менше необхідної норми, та в 2.5 рази менше ніж станом на аналогічний період минулого року.

Зараз на складах ТЕС знаходиться:

  • 233 000 тонн вугілля антрацитової групи, який не видобувається в Україні;
  • 388 000 тонн вугілля газової групи українського видобутку, при номінальній потужності складів 4 344 тис. тонн.

Згідно з нормами гарантованих запасів відповідно до Порядку формування Прогнозного балансу об’єднаних енергетичних систем, на складах повинно знаходитись: 

  • мінімум 208 900 тонн вугілля антрацитової групи 
  • 737 200 тонн вугілля газової групи. 
  • Разом - 946 100 тонн.

Головними причинами виникнення критичної ситуації з низькими запасами вугілля на ТЕС експерти вважають недовироблення електроенергії атомними електростанціями через затягування у часі ремонтних робіт на енергоблоках АЕС в останні місяці, внаслідок чого підвищилось навантаження на ТЕС.

За прогнозами «Укренерго», подальше збереження темпів спрацьовування вугілля призведе до того, що вже найближчим часом ТЕС почнуть працювати «з колес» або перейдуть на використання природного газу.

Тож, поки що на зниження тарифів на опалення та гарячу воду годі й чекати. Щоб не змерзнути взимку та сплатити захмарні рахунки за опалення, багатьом українцям потрібно буде дуже сильно затягнути паски.

Нагадуємо, що відразу під декількома постами т.в.о. міністра енергетики в Фейсбуці користувачі в коментарях скидають лист від "Укренерго" на його ім'я з предложном відключати електроенергію в цілях економії.

Українці уточнюють, чи отримував Юрій Вітренко цей лист і чи будуть дійсно задіяні такі жорсткі заходи, але глава енергетичного відомства поки це не коментує.

В "Укренерго" пояснюють таку необхідність тим, що на складах не вистачає вугілля для підтримки генерації в холодну погоду. Тому компанія просить дозволу "в разі потреби" відключати електроенергію у населення з метою економії ресурсів.

Після скандалу в соцмережах в "Укренерго" заявили, що не дивлячись на прогнозоване різке похолодання до -17 градусів протягом 16-20 січня і недолік вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ, введення так званих "віялових відключень" електроенергії поки не планується.

«PavlovskyNEWS»

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (6)
  • Ирина Волотовская

    Вони компенсують  техніку яка часто згорає після цих експериментів?
  • Надежда Чеботарёва

    Если такое будет,давайте их так отключим,чтоб они из дома своего боялись выйти.Пора им показать,что такоенарод,пора!
  • Любов Прокопчук

    Відключати  будуть тільки  тим,хто  голосував за  зеленого.
  • Iryna Kiseliova

    Обидно и особенно когда люди платят !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up