В Україні з'явилась інтерактивна мапа сміттєзвалищ

В Україні з'явилась інтерактивна мапа сміттєзвалищ

Несанкціоновані звалища відходів – проблема кожного населеного пункту та країни в цілому.

Тому для оперативної боротьби із звалищами відходів в Україні з 8 вересня 2016 року запущено в роботу електронний сервіс «Інтерактивна мапа» Мінприроди України, який включає інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією он-лайн сповіщення про виявленні сміттєзвалища.


Інтерактивна мапа надає можливість кожному небайдужому громадянину зайти на сторінку сервісу (ecomapa.gov.ua), зареєструватися і залишити повідомлення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ. Всі отримані звернення обробляються і передаються у вигляді звернень громадян до відповідних органів державної влади та місцевого самоврядування для розгляду та подальшої ліквідації сміттєзвалищ. Інформація щодо статусу опрацювання звернення та відповідних заходів місцевих органів влади відображатиметься у персональному кабінеті, яку ви можете підтвердити чи спростувати. Враховуючи зазначене, звернення вважається виконаним лише після підтвердження заявником про ліквідацію сміттєзвалища через електронний сервіс «Інтерактивна мапа» Мінприроди України.
Також сервіс носить інформаційний характер, а саме на карті окремими шарами відображені дані реєстру місць видалення відходів, місць стихійних сміттєзвалищ, пунктів прийому вторсировини та місць розташування ліцензіатів на поводження з небезпечними відходами. Дані сервісу постійно оновлюється та поповнюється додатковою інформацією. Крім того, користувачі мають можливість додавати інформацію про нові пункти приймання вторинної сировини, які з’явилися у їхньому населеному пункту, але не вказані на мапі.
На розгляд до Державної екологічної інспекції Поліського округу регулярно надходять звернення зареєстровані на електронному сервісі Мінприроди «Інтерактивна мапа», в ході розгляду яких фахівцями Держекоінспекції надсилаються листи-вимоги на адреси міських та районних адміністрацій, селищних та сільських рад щодо вжиття відповідних заходів. В разі невиконання зазначених вимог винні посадові особи притягуються до адміністративної відповідальності згідно з діючим законодавством.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Максим

    На одне з них скоро викинемо пороха.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:41 ДТП на Коростенщині: 15-річний хлопець на мопеді зіткнувся з парканом 14:20 Станом на 29 березня на Житомирщині вже виникло 177 пожеж у природних екосистемах 14:00 Цієї ночі прикордонники Житомирського загону збили ударний БПЛА «Shahed-136/131» 12:40 СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до рф граніт для виготовлення пам’ятників загиблим рашистам photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up