В Україні вже 21 область приступила до сівби ярих культур

В Україні вже 21 область приступила до сівби ярих культур

Робота агропромислового комплексу дуже важлива для відновлення економіки України, - зазначають у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

"В умовах війни в Україні триває посівна, яка фактично стала другим фронтом.

За інформацією Мінагрополітики станом 1 квітня 2022 року прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року на контрольованій Україною території складають 13 438,4 тис. га, що на 3 477,9 тис. га менше від показника минулого року.

До сівби ярих культур приступила вже 21 область України, при цьому на відповідну дату в минулому році в Україні посів розпочинали 15 областей.

Відео дня

Так всіма категоріями господарств посіяно: ярої пшениці 81,0 тис. га., ярого ячменю 327,3 тис. га., ярого ріпаку 7,6 тис. га., вівса 50,1 тис. га., гороху 62,3 тис. га., цукрових буряків 30,6 тис. га., соняшника 33,7 тис. га., сої 10,4 тис. га.

За інформацією з областей, посів озимих культур на зерно під урожай 2022 року проведено на площі 7,7 млн га в т.ч.: озимої пшениці та тритикале посіяно 6,5 млн га; жита – 159 тис. га; ячменю – 1 млн га.

У сільськогосподарських підприємствах продовжується перше підживлення озимих сільськогосподарських культур азотними мінеральними добривами та догляд за посівами.

Зокрема, попри бойові дії, на Сумщині також планують починати посівну.

Аграрії продовжують готувати ґрунт під посів пізніх ярових культур – гречки, проса, а також овочів", - йдеться у повідомленні.. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up