В церкві села Романівка Бердичівського району замироточила ікона

В церкві села Романівка Бердичівського району замироточила ікона

І навіть не ікона, а репродукція картини на біблейську тему зустрічі Ісуса Христа з самарянкою. 

Про це до редакції "Ріо-Бердичів" повідомили прихожани церкви Архістратига Михаїла Української лютеранської церкви та запросили журналіста приїхати і особисто пересвідчитись у чудесному явищі.

Ця релігійна громада в Романівці є дуже цікавою, вона увібрала в собі канони, обряди і служби і православної, і греко-католицької, і протестантської церков, а її наставника отця Михаїла односельчани на минулій каденції навіть обирали сільським головою.

Відео дня

Ознаки незбагненного явища на картині, яка знаходиться біля входу в храм, побачила одна з відвідувачок служби більше тижня тому. Малюнок з принтера, наклеєний на лист пінопласту та прикріплений до стіни так, що за ним нічого розмістити, навіть теоретично, неможливо.

Але, тим не менш, на зображенні Ісуса Христа, саме в тому місці, де мав би бути терновий вінок, назовні проступають краплі невідомої в’язкої рідини, яка немов би повільно сочиться і стікає до низу малюнку.Такі ж самі тоненькі «стежечки» з рідини розпочинаються з обличчя самарянки та з листків якоїсь рослини, схожої на кактус.

Спочатку ці «потічки» були недовгими і закінчувались на площині малюнку, але вже за кілька днів досягли нижнього обрізу його і почали капати на підлогу. Щоб зібрати це благодатне миро знизу репродукції причепили серветки і після того, як вони просякли рідиною, стало ясно чути запах справжнього церковного мира. Лише після цього прихожани, порадившись з священиком, вирішили розповісти про загадкове явище широкому загалу.

Хоча, як свідчать десятки повідомлень в інтернеті, мироточіння не таке вже й рідкісне явище. В церковній історії зібрано дуже багато свідчень схожих явищ і про ікони в храмах, і про ікони в оселях, і про мальовані, і про друковані.

Особливо багато розповідей про мироточіння чомусь з’являється перед історичними і військовими катаклізмами, тому і вважають це явище провісником якихось змін в країні і світі.

Зовсім не хочеться, щоб мироточіння в храмі на Бердичівщині сповістило нас про якісь темні сторінки в нашій майбутній історії, але на жаль, фактів, що підтверджують наше непросте сьогодення і майбуття дуже й дуже багато.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (8)
  • Valerii Viktorovich Prischepa

    Не все так просто, як що це дійсно диво то цю ікону чекає довгий процес досліджувань та канонізації. І як що це обман то під час цього процесу це все стане явним.
  • Дмитрий Келесиади

    Какие дыбилы такой фигней заниматься ??
  • Sadiq Djafarov

    Может конденсат.....окна на ночь позакрывали?!А мы точно в 21 веке живём?!Илона Маск,ракета "Фалкон" слыхали,нет?!Лютый пипец!!!!
  • Андрій Федірко

    Репродукція замироточила.......

    все ,тепер точно «Земля налєтіт на нєбєсную ось»........
    Серньовічне мракобісся в 21 столітті.
    Сумно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up