В рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Звягелі відбулася виїзна нарада голів громад

В рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва у Звягелі відбулася виїзна нарада голів громад

13 березня в рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва за участі начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка на базі Брониківської та Звягельської громад відбулася традиційна виїзна нарада голів територіальних громад Житомирщини.

“Такі зустрічі є важливою складовою нашої роботи. Адже безпосередній обмін досвідом між громадами дає можливість втілювати нові проєкти та швидше розвивати кожен окремий населений пункт та нашу область в цілому”, — підкреслив Віталій Бунечко.

З проєктами розвитку Брониківської громади керівники органів місцевого самоврядування зі всієї області ознайомилися під час наради у Слободороманіському ліцеї. Зокрема створений 20 років тому навчальний заклад у сільській місцевості залишається одним з кращих у Звягельському районі.

У місті Звягель учасники наради вшанували пам’ять великої української поетеси Лесі Українки, а також ознайомилися з ходом реалізації проєкту створення гуртожитку поліпшеного планування для ВПО. Завдяки співпраці з міжнародними донорами  реконструювали будівлю і створили 47 смарт-квартир для людей, які були вимушені покинути власні домівки через агресію росії.

Відео дня

На першому поверсі будівлі, квартири облаштовані з урахуванням інклюзивних потреб. На даху будинку встановлені сонячні панелі, що робить його частково енергонезалежним. Аналогічні технології впроваджуються і в Звягельській багатопрофільній лікарні.

Місто також активно працює над залученням міжнародних донорів до проєкту створення нового реабілітаційного центру. Він має збільшити можливості громади надавати необхідну допомогу нашим захисникам і стане гарним доповненням до відкритого нещодавно реабілітаційного відділення місцевої лікарні.

Також під час виїзної наради було детально обговорено проміжні результати роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва при Житомирській обласній військовій адміністрації. Голови громад ознайомилися з проєктами щодо залучення міжнародної технічної допомоги на прикладі Звягельської, Радомишльської, Любарської та Гришковецької громад.

“Приємно було переконатися, що громади не лише активно долучаються до проєктів, що впроваджуються в рамках співробітницвта Житомирської обласної військової адміністрації з міжнародними партнерами та організаціями, а й активно налагоджують власні контакти та започатковують нові проєкти. Впевнений, що ця зустріч була корисною для всіх учасників. Завдяки таким прикладам стимул розвивати наші громади тільки збільшується”, — підкреслив Віталій Бунечко.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up