В Оліївській гімназії відкрито новий “Клас безпеки”

В Оліївській гімназії відкрито новий “Клас безпеки”

1 червня у День захисту дітей в Оліївській гімназії Житомирського району відкрито новий “Клас безпеки”. В день відкриття до навчального закладу завітали рятувальники, поліцейські, кінологи, представники Нацгвардії України та медики.

Відкриття класу безпеки відбулося за участі секретаря Оліївської сільської ради Бориса Ткаченко, заступника начальника Головного управління ДСНС України у Житомирській області Олександра Кравця, заступника начальника департаменту освіти і науки Житомирської ОДА Юрія Салімоновича.

Нове безпекове середовище оснащене усім необхідним для вивчення правил надання домедичної допомоги та поведінки у надзвичайних ситуаціях.

Відео дня

Важливу допомогу у наповненні Класу навчальною літературою надали партнери рятувальників UNICEF Ukraine. Їхню навчальну продукцію діти отримали у якості заохочення. А від рятувальників — святковий торт з нагоди відкриття.

У новому інтерактивному клас фахівці ДСНС розповіли про різновиди вибухонебезпечних предметів, а також алгоритм дій у разі виявлення боєприпасів. Психологи Служби порятунку «101» продемонстрували вміст валізи психолога і розповіли, які з повсякденних життєвих речей можуть знадобитися за різних надзвичайних обставин. 

У локаціях на вулиці хлопці та дівчата мали змогу спробувати себе в ролі рятувальника – долали дистанцію, гасили пожежу і вивчали аварійно-рятувальне обладнання, яке використовується для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. 

Ще на дітей чекали поліцейські, аби розповісти про спеціальні засоби, якими користуються у повсякденній роботі та дати охочим посидіти у поліцейському авто та приміряти шолом і бронежилет. 

Під час заходу учні також познайомилися з кінологами, які розповіли про особливості роботи з тваринами, а чотирилапі друзі вразили малят своїми уміннями швидко знаходити небезпечні речовини та охоче фотографувалися.  Студенти Житомирського медичного інституту навчали діток правилам догляду за зубами та зупинці кровотечі за допомогою джгута-турнікету. А представники Нацгвардії України розповіли, як самому надати собі допомогу і показали озброєння, з яким вони захищають територію України.

Цього ж дня в області відкрито ще два класи безпеки - у Коростенському міському ліцеї №6 та Житомирському міському ліцеї №3.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up