В Олевську відкрили будинок сімейного типу

В Олевську відкрили будинок сімейного типу

У рамках робочої поїздки до Коростенського району голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко 20 січня долучився до урочистого відкриття ДБСТ у Олевську.

На своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА, так прокоментував цю подію:

«Сьогодні відвідав ще один дитячий будинок сімейного типу, тепер вже в Олевську. На теперішній час в області близько 3033 дитини мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Із них 93% влаштовані до сімейних форм виховання. Житомирщина робить все можливе, щоб наші діти виховувалися в родинах або в умовах, максимально наближених до сімейних. 

Дуже дякую родині Горпиничів – Денису та Юлії, за те що знайшли в своєму серці місце одразу для 4 дітей та при підтримці фахівців обласного соціального центру пройшли усі необхідні процедури, щоб забрати дітей до себе. Держава зі свого боку знайшла новій родині комфортну оселю. Яку велика сім’я вже встигла освоїтись та заповнити її своїм теплом», - говорить Віталій Бунечко.

Відео дня

5 січня 2021 року дитячий будинок сімейного типу поповнено дитиною-сиротою Валерією, 2006 року народження.

Прийомні батьки Денис та Юлія Горпинич є особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, Денис був вихованцем дитячого будинку сімейного типу родини Олександра та Галини Ісупових, який функціонує на території Олевського району з 2005 року.

Житомирською облдержадміністрацією спільно з місцевими органами влади було проведено відповідну роботу щодо пошуку житлового приміщення під дитячий будинок сімейного типу та надано відповідні документи на розгляд регіональної Комісії щодо виділення субвенції з державного бюджету у сумі 1 млн 960 тис. грн.

Загальна площа будинку – 217,7  кв.м, житлова площа 132,8 кв.м. Будинок складається з окремих кімнат для хлопчиків, дівчаток та спальня для батьків. Наявні 2 туалетні кімнати та кухня. Для ігор дітей є окреме приміщення. Будинок має автономне опалення та водопостачання. Біля будинку велика присадибна ділянка площею 0,22 га та альтанка.

Недалеко від ДБСТ розташовані дитяча поліклініка, центральна лікарня, Олевська гімназія, будинок культури, музична школа та  центр дитячої творчості.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами 14:00 У Житомирі відбувся відкритий Чемпіонат Житомирської області з баскетболу серед дівчат photo_camera 12:40 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі залучалися для надання допомоги населенню та службам photo_camera 12:20 Дощове і неспекотне: синоптик розповіла, яким буде цьогорічне літо 12:00 Вночі у Житомирі виявили літню пані, яка загубилася 11:40 5 аргументів про необхідність щеплення від кашлюку 11:20 У Коростені відбувся ХІV відкритий Всеукраїнський конкурс юних баяністів-акордеоністів імені Анатолія Білошицького 11:00 Гороскоп на тиждень 22 - 29 квітня 10:38 Мікроавтобус провалився під землю на дорозі Іванків - Радомишль, є загиблі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up