В області знову горить суха трава та стерня

В області знову горить суха трава та стерня

26 липня о 19:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої стерні у с. Малосілка Бердичівського району.

По прибуттю рятувальників на місце події з’ясувалося, що горить стерня на площі 2 га. Через суху та вітряну погоду полум’я досить швидко розповсюджувалось у бік сусіднього поля, на якому росли соняшники та  зернові культури, - повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області. 

За допомогою хлопавок та води від пожежного авто вже о 19:55 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння та о 21:20 – ліквідувати. Рятувальники не допустили  збільшенню площі займання. Попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем під час спалювання рослинних залишків. 

Відео дня

Ще два займання сухої рослинності виникли у с. Мартинівка Житомирського району та с. Новаки Коростенського району. Там горів сухостій та стерня на загальній площі 2 га. У всіх випадках вогнеборцям вдалося запобігти поширенню полум’я.

До того ж, учора бійці ДСНС ліквідували ще три пожежі сміття на загальній площі 0,65 га в смт Брисилів Житомирського району, у с. Кишин Коростенського району, а також в смт Червоне Бердичівського району.

Остаточні причини пожеж встановлюються фахівцями.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up