В обласному управлінні юстиції обговорили результати роботи за минулий рік

В обласному управлінні юстиції обговорили результати роботи за минулий рік

Для головного територіального управління юстиції у Житомирській області 2017 був роком звершень. Про це фахівці повідомили під час звіту. Говорили про нові сервіси, просвітницькі проекти та стягнення заборгованих коштів.

Державна реєстрація

Чи не головним напрямком в роботі органів юстиції є державна реєстрація. Так, на Житомирщині діють такі сервіси як «Шлюб за добу» та видача свідоцтва про народження дитини в пологових будинках. Відтак, у 2017 році 4 тис. 662 новонароджених жителів області отримали свій перший документ безпосередньо у пологовому будинку. Всього ж торік народилось 11 тис. 707 немовлят.

Минулоріч зареєстровано 7 тис. 340 актів про шлюб. З них, спрощеною процедурою «Шлюб за добу» за рік скористалась 341 пара, тобто кожен 8 шлюб в місті зареєстровано в рамках цього проекту.

14 лютого проект «Шлюб за добу» розширює свою територію в межах області і стартує у м. Коростень.

Відео дня

«Ми плануємо 14 лютого зробити велике свято для усіх охочих, хто буде вступати та вже вступає в шлюб. Кожну пару чекають подарунки та фото на пам'ять. Ми працюватимемо з 8.00 ранку до опівночі. Також для всіх бажаючих в цей день можна буде скористатись послугою «Шлюб за добу»», – інформує начальник управління державної реєстрації ГУ юстиції у Житомирській області Валентин Залізнюк

Безоплатна правова допомога

За рік до центрів надання безоплатної правової допомоги звернулось більше ніж 23 тис. осіб, серед них 7 тис громадян скористались послугами безоплатного адвоката у кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Це вдалося досягти завдяки реформуванню всієї правничої структури. За результатами конкурсу 37 адвокатів Житомирщини долучились до співпраці з системою БПД. У минулому році мобільна група БПД виїжджала у сільські місцевості, аби консультувати населення щодо способів убезпечення від аграрного рейдерства та інших правових питань.

 

 

Новий закон про аліменти

Держава запровадила значно дієвіші заходи впливу на батьків, які відмовляються платити аліменти. Сьогодні на обліку по області перебуває більше 25 тис. виконавчих проваджень про стягнення заборгованості зі сплати аліментів. З них – 3 тис. 425 проваджень, де заборгованість понад 3 місяці.

«Загалом за минулий рік з боржників за аліменти по області стягнуто 110 млн грн на на утримання утримання дітей, внесено до суду 736 подань про обмеження про обмеження горе-батьків виїзду за кордон. До осіб, що ухиляються від сплати аліментів, прийнято такі міри: заборона виїзду за кордон до повного погашення боргів зі сплати аліментів, заборона керувати автомобілем, заборона користуватися зброєю та полювати, 240 годин суспільно-корисних робіт на користь місцевої громади з направленням коштів на рахунок дитини (може застосовуватися багаторазово – до погашення заборгованості). Від робіт звільняються особи, які є інвалідами 1-ї та 2-ї групи, вагітні жінки та чоловіки старші 60 років. Якщо особа буде ухилятись від суспільних робіт, до неї буде застосований адміністративний арешт строком до 15 діб», – зауважив начальник управління державної виконавчої служби ГУ юстиції у Житомирській області Петро Данилишин

«Новий закон посилив захист прав дитини та вдосконалив порядок примусового стягнення заборгованості злісних неплатників. Паралельно Мін’юст запуустив реєстр боржників аліментів, які вже на сьогоднішній день нараховує інформацію про більш ніж 75 тис. осіб», - наголосив начальник головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар.

Також команда юстиції продовжує втілювати в життя правопросвітницький проект «Я маю право!», який дозволяє  людям більше знати про свої права та як і в яких випадках їх застосовувати. В рамках проекту продовжують працювати обласні антирейдерські штаби та мобільні правові групи. Проект триватиме до кінця 2018 р.

Аліна Бойко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up