В обласній раді відбувся перший обласний молитовний сніданок

В обласній раді відбувся перший обласний молитовний сніданок

Сніданок пройшов під гаслом "Будувати майбутнє на камені, а не на піску" за ініціативи Ради Християнських Церков Житомира і Житомирської області.

Про це повідомила пресслужба обласної ради. Участь у заході взяли голова обласної ради Володимир Федоренко разом із заступниками Олегом Дзюбенко та Володимиром Ширмою, заступник голови ОДА Віктор Градівський, керівники районних рад та депутати обласної ради.

Рада Християнських Церков Житомира і Житомирської області  є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах. Рада будує свою роботу на засадах рівності та рівноправ’я, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх офіційно чинних у Житомирі та Житомирській області християнських Церков. До складу Ради входять керівники християнських Церков (релігійних об’єднань) м. Житомира і Житомирської області: Житомирська єпархія Української Автокефальної Православної Церкви, Парафія Святої Софії Римсько - Католицької Церкви м. Житомира, Житомирське протопресвітерство Київської архієпархії Української, Греко - Католицької Церкви, Церква Адвентистів Сьомого Дня (АСД) в м.Житомирі і Житомирській Області, Незалежна Церква «Різдва» Євангельських Християн-Баптистів м. Житомира, Житомирське Обласне Об’єднання Церков Євангельських Християн – Баптистів, Обласне Об’єднання Церков Християн Віри Євангельської, Житомирське Обласне Управління Союзу Вільних Церков Християн Євангельської Віри України, Центр Об’єднання Християнських Євангельських Церков України.

Спільні молитовні сніданки − це давня традиція Європи та Америки. Вже понад 68 років вони проходять в США, а також у Європарламенті, парламентах Німеччини, Великобританії та багатьох інших провідних країнах світу.

Відео дня

Понад 10 років в Україні проходять Національні молитовні сніданки під патронатом Голови Парламенту, за участю керівництва держави, провідних політиків, урядовців, дипломатів, бізнесменів, керівників християнських церков і релігійних організацій України.

Розпочався  молитовний  сніданок традиційно з молитви. У спільній молитві присутні помолились за мир в Україні, за здоров'я наших захисників і їх родин, добробут наших громадян та души полеглих воїнів за Незалежність України.

«Будь-який досвід, що приносить позитивні зміни в суспільстві та має потенціал впливу на окрему взяту особу повинен застосовуватися. Національні молитовні сніданки, молитовні групи відбуваються на основах християнської моралі. Чи може християнська мораль приносити шкоду людині", - зауважив військовий капелан Андрій Ковальов.

«Важливим елементом ініціативи є те, що вона, пріоритетно, спрямована на політиків, чиновників, управлінців, експертів та громадських діячів. Тобто, на людей від яких у великій мірі залежить розвиток держави і суспільства. Я переконаний, що відповідальність особи за свої дії, найперше перед Богом, дає можливість кожному реалізовувати свою віру, в тому числі і через професію», - резюмував під час спілкування голова обласної ради Володимир Федоренко.

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up