Увага! Як діяти у випадку отримання повідомлень про замінування об’єктів з масовим перебуванням людей: алгоритм

Увага! Як діяти у випадку отримання повідомлень про замінування об’єктів з масовим перебуванням людей: алгоритм

Житомирська міська рада розробила новий алгоритм дій у випадку повідомлень про замінування.

Ситуація зі збільшенням кількості випадків надходження інформації про замінування  навчальних та медичних закладів на території Житомирської громади  створює напругу серед мешканців.   А тому прийнято ряд  рішень для зменшення напруги та уникнення загрози здоров’ю учнів,  хворих та персоналу закладів.

Розроблено новий алгоритм дій на випадок отримання повідомлень про замінування об’єктів з масовим перебуванням людей.

  1. У випадку  отримання повідомлення про замінування медичних та освітніх закладів, їх керівники мають організувати огляд приміщень. Для цього уже створюються  волонтерські групи реагування, з якими проведуть відповідний інструктаж та навчання.  До  складу  таких груп увійдуть працівники  закладу та  поліцейський, а також за бажанням можуть  увійти батьки.  
  2. У разі виявлення підозрілого предмета -  евакуація обов’язкова.   Організація виведення та перевезення у пункт безпечного перебування відпрацьовується.
  3. Наразі керівництво міста та області, правоохоронні органи та  спецслужби цивільного захисту відпрацьовують порядок дій, який буде доведено до керівників закладів.  
  4. Адреси закріплених за школами та дитячими садочками пунктів безпечного перебування будуть розміщені на сайті Житомирської міської ради.

Нагадаємо, вчора у Житомирі перевіряли інформацію про мінування шкіл і садочків.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Петя Хабазня

    Новости Житомира от 20minut.ua,, чому при переході на ваш сайт антивірусник попереджає?

    Новости Житомира от 20minut.ua reply Петя Хабазня

    Peter  Khabaznya Ви — перший, хто скаржиться. Ви заходите саме на zt.20minut.ua ? У скріні, який ви додали, не бачимо нашої адреси.

keyboard_arrow_up