Українцям через Viber будуть надсилати повістки, але лише судові

Українцям через Viber будуть надсилати повістки, але лише судові

З 15 лютого в Україні дозволили надсилання судових повісток і викликів за допомогою месенджера Viber. Такий метод використовуватимуть на додачу до вже традиційних листів на пошту й SMS повідомлень.

Зміни прописали в оновленому Порядку надсилання судових повісток від 23 січня, повідомляє державне підприємство "Інформаційні судові системи" у Facebook.

"Державне підприємство "Інформаційні судові системи" повідомляє про випуск оновленої версії програмного забезпечення автоматизованої системи документообігу суду, яка передбачає запровадження додаткового каналу електронної комунікації судів з учасниками судового процесу. Йдеться про розширення способів надсилання судових повісток і викликів у вигляді електронних повідомлень. Так, з 15 лютого 2023 року на додачу до вже традиційних SMS-повідомлень реалізовано можливість надсилання повісток і викликів за допомогою месенджера Viber", – йдеться у повідомленні.

В держпідприємстві додають, що оновлення спрямоване в першу чергу на економію коштів бюджету. 

Відео дня

"Середня вартість відправки однієї повістки для суду буде значно нижчою, оскільки для відправки однієї повістки за допомогою Viber потрібне лише одне повідомлення (проти 5-6 SMS-повідомлень в середньому та 15 як максимум)", – зазначили в ДП "Інформаційні судові системи".

За замовченням, система документообігу намагатиметься відправити повістку через месенджер, в разі неможливості такої відправки, повістка відправлятиметься як SMS.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up