Україна виходить з посиленого карантину: Шмигаль нагадав про заборони

Україна виходить з посиленого карантину: Шмигаль нагадав про заборони

Україна виходить з посиленого карантину 25 січня. Ми повертаємося до тих обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

Епідеміологи фіксують стабілізацію ситуації із захворюваністю. Кількість зайнятих койко-місць знизилося до менш ніж 30%.

При цьому уряд за останній час значно збільшив койко-місця з підведеним киснем: з 11 тисяч у вересні до 55 тисяч в січні цього року. На ці цілі для регіонів було виділено майже 1,5 млрд грн. Карантинні обмеження з 25 січня!

ЗАБОРОНЕНО з 25 січня 2021 року:

Відео дня

❌ Проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.

❌ Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.

❌ Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.

❌ Проведення масових культурних (в т. ч. концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь більше 20 осіб та недотримана дистанція 1,5 м між учасниками (виключення: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи необхідні для забезпечення роботи органів влади).

❌ Робота кінотеатрів та закладів культури із наповненістю понад 50% місць одного залу.

❌ Перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж кількість сидячих місць (крім метро).

❌ Проведення дискотек, робота нічних клубів та закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

❌ Розміщення в закладах харчування більше 4 повнолітніх осіб за одним столом та коли відстань між столами менш ніж 2 метри.

❌ Робота суб’єктів господарювання, в яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування щодо дистанції між клієнтами в 1,5 метри, а відвідувачі не мають правильно одягнутих ЗІЗ.

❌ Перетин кордону іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).

❌ Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

❌ Робота закладів громадського харчування з 23:00 до 07:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00.

❌ Перебування в громадському транспорті та у громадських будівлях і спорудах без вдягнутої маски, а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.

❌ Самовільне залишення місця ізоляції чи обсервації.

❌ Діяльність закладів з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів).

❌ Відвідування закладів освіти групами більше 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

❌ Відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти.

❌ Проведення планових заходів з госпіталізації (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога).

❌ Робота спортивних залів та фітнес-центрів, якщо в них перебуває більше однієї особи на 20 кв. метрах.

❌ Відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пунктів розміщення біженців.

❌ Перетин КПВВ на тимчасово окупованій території ОРДЛО та Криму іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).

❌ Відвідування сторонніми особами закладів соцзахисту, в яких перебувають окремі категорії громадян (люди похилого віку, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями та інше).

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up