Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

28 березня у Варшаві під час спільних консультацій урядів України і Польщі Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України, зустрілася з Агнєшкою Дзєм’янович-Бонк, Міністеркою сім’ї, праці та соціальної політики Республіки Польща.

На зустрічі ухвалили кілька спільних рішень, які безпосередньо впливають на добробут українців у Польщі, зокрема дітей без батьківського піклування.

У всьому, що стосується дітей, ми повинні діяти в їхніх найкращих інтересах. Ми вдячні Уряду Польщі за підтримку наших зусиль. Тільки разом ми можемо забезпечити найкращі умови для виховання і розвитку дітей, яких довелося евакуювати з України через російську агресію. Сьогоднішні рішення свідчать про міцне партнерство між нашими державами у соціальній сфері”, — сказала Оксана Жолнович, Міністерка соціальної політики України.

Про що домовились:

Відео дня

·         Спільно шукати українські родини, які тимчасово перебувають в Польщі і зможуть брати на виховання дітей, евакуйованих із інтернатів через війну. Україна поверне кожну евакуйовану дитину. Наша мета — щоб ці діти після повернення жили в сімейних формах виховання. А сьогоднішнє рішення — можливість для дітей опинитися в родинній турботі вже зараз.

·         Залучати громадян України для догляду дітей, евакуйованих із українських закладів та переселених до невеликих групових поселень у Польщі. Це дає робочі місця українцям, а діти почуватимуться спокійніше і комфортніше.

Також поглибиться співпраця у вдосконаленні систем соціального захисту та підтримки населення і приведенні українського законодавства та політик у соціальній сфері у відповідність до стандартів Європейського Союзу.

Міністерство сім’ї, праці та соціальної політики Польщі готове стати амбасадором України під час її інтеграції в Європейський Союз та проведення реформ.

Міністерство соціальної політики

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up