У ЗОШ 12 м. Житомира відбувся Всеукраїнський урок з мінної небезпеки «Все у твоїх руках»

У ЗОШ 12 м. Житомира відбувся Всеукраїнський урок з мінної небезпеки «Все у твоїх руках»

Піротехніки, представники пресслужби, психологині ГУ ДСНС в області спільно із ювенальними поліцейськими та вибухотехніками ГУ НП в області навчали дітей правилам поводження в екстрених ситуаціях. 

Представники обох структур МВС із великим досвідом роботи розповіли школярам безліч цікавих та повчальних уроків життя, а також алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів як сучасності, так і минулих війн. 

Також у ході заходу фахівці ДСНС закликали учнів не панікувати при виявленні небезпечних знахідок та негайно повідомити екстрені служби за номерами «101» чи «102».

Відео дня

Дітям продемонстрували презентації із фотоматеріалами реальних надзвичайних подій, пов’язаних із виявленням вибухонебезпечних предметів.

Поліцейські же, у свою чергу, розповіли підліткам про те, як можуть маскувати терористи вибухонебезпечні предмети сучасності, наприклад, під термоси, ліхтарики, іграшки та інші предмети. Тому речі залишені без нагляду, брати до рук не можна, необхідно триматися від них подали та повідомити про знахідки дорослих. 

Окрему цікавість у школярів викликали моделі боєприпасів, що привезли із собою організатори та подробиці про принцип їхньої дії. 

Психологині-рятувальниці ж обіграли із школярами основні кроки при виникненні різного роду надзвичайних подій та ситуацій, а також разом із дітьми склали пам’ятку для закріплення матеріалу.

Також у ході заходу педколектив та учні відпрацювали практичні дії щодо евакуації із навчального закладу у разі виявлення вибухонебезпечних предметів чи інших надзвичайних подій. 

ГУ ДСНС України у Житомирській області

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up