У Житомирі з'являться додаткові пункти дослідження якості повітря

У Житомирі з'являться додаткові пункти дослідження якості повітря

У Житомирі погодили Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря агломерації «Житомир» на 2023-2027 роки.

Про це повідомили 6 лютого під час позачергового засідання виконавчого комітету житомирської міськради.

“Програма рефератного типу — вона не є бюджетною та не має паспорт та обсяг фінансування, але врешті-решт буде фінансуватися коштом міського бюджету, тобто ті заходи, які передбачаються по встановленню пунктів дослідження якості повітря. Головна ціль програми — затвердження системи моніторингу, встановлення постів. 

Пропонувалось встановлення хоча б одного посту дослідження якості атмосферного повітря, на п'ять років розраховано встановлення шести постів — це перший етап. Наступний етап — створення місця оператора — мається на увазі сервер, на який має надходити в режимі онлайн дослідження атмосферного повітря і вже на персональному комп'ютері кожен зможе зайти та слідкувати — кожен мешканець Житомира”, — розповіла заступниця начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» міської ради Тетяна Степаницька.

Відео дня

Система вже має два пости, які були встановлені у місті ще у 1991 році коштом міського бюджету. Вони розміщені по вулиці Грушевського, 14 та на майдані Польовому. На сьогодні ці пости обслуговуються гідрометцентром та надають інформацію, але цього недостатньо, вимагається, щоб кожен мешканець міг ознайомитися з якістю повітря онлайн.

Виконавчий комітет підтримав проєкт, після чого мер міста Сергій Сухмлин повідомив, що під час дії воєнного стану в країні проєкт фінансуватися не буде, лише виключно по закінченню війни в країні.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up