У Житомирі змінили систему запису до лікарів, містом ходять чутки про маніяка: теми, які житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

У Житомирі змінили систему запису до лікарів, містом ходять чутки про маніяка: теми, які житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Нові правила запису до лікаря та маніяк, що орудує у Житомирі, – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

У Житомирі змінили систему запису до лікаря

До кінця січня у Житомирі запрацює нова система електронного запису до лікаря, яка замінить «Поліклініку без черг».

Створено сайт likar.zt.ua, на якому можна буде записатися на прийом до сімейного лікаря або вузькопрофільного спеціаліста. Зміни пов'язані із запровадженням електронного документообігу, зокрема електронних направлень.

Головна відмінність від старої системи – авторизація через електронну пошту, яка стане обов’язковою для пацієнтів, які хочуть записатися до вузькопрофільного спеціаліста. Для тих, хто хоче записатися до сімейного лікаря, наявність електронної пошти не обов’язкова.

Відео дня

Щоб записатися, вам необхідно:

Підтвердження запису до лікаря відбувається через перехід по посиланню з листа, який прийде вам на електронну скриньку.

Житомиряни активно коментували та поширювали новину.

«Дійсно мудре рішення. Для літніх та самотніх людей, тих, що найчастіше звертаються до лікаря. А наявність в них електронної пошти – то дрібниця. Чим дальше – тим більше корисних законів для народу. Жити стало краще, жити стало веселіш», – говорить із сарказмом Таня Шевченко.

«Якось записувалася через сервіс "Поліклініка без черг". Я ж наче розумна жінка, з’ясувала що і до чого, все одно система не працювала, 10 разів телефонували, і я підтверджувала – все марно. А що говорити про старше покоління», – коментує Ольга Ткаченко.

«Це все робиться для того, щоб пенсіонери швидше повимирали і менше людей ходили до лікарів. Додому на виклики не ходять, записати теж придумають Бог знає що, а до вузького спеціаліста можна потрапити через рік і то, якщо хтось запише. Дурдом!» – обурюється Наталия Игнатенко.

 «По запису i все одно сидиш пiд кабiнетом в черзі, не по часу», – написала Ольга Дорощук.

«Ой, да скажите проще: с электронной системой меньше придет больных, у одних интернета нет, у других мозгов войти в этот кабинет. Больше умрет, меньше проблем! Все спишут на коронавирус, так проще», – написала Галя Матюшина.

 «Всё разваляйте, пусть люди живут только в городах, а в сёлах пусть лечатся по телефону, рожают по пути в роддом и аппендикс удаляют по вайберу», – запропонувала Ольга Печерская.

 «Все для людей, а що робити пенсіонерам, які в цьому нічого не розуміють і тижнями не можуть потрапити на прийом. Помирати? Так би і написали, буде чесніше», – зауважила Лариса Лариса.

 «Все робиться, щоб менше записувалися до лікаря. У пенсіонерів є електронна?» – каже Людмила Сухорукова .

У Житомирі орудує маніяк?

Житомиром ширяться чутки про маніяка, який полює на жінок. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова однієї з житомирських громадських організацій.

«За останні тижні зникла велика кількість людей, переважно жіночої статі... У Житомирській області з’явився психічно хворий маніяк... Дякую за поширення!» – йдеться у повідомленні.

Особливо вражають такі чутки на тлі випадків зникнення безвісти, які дійсно мали місце останнім часом. Житомирське районне управління поліції заспокоює житомирян: чутки безпідставні.

«Офіційно інформуємо, що з початку року до Житомирського райуправління надійшло 10 повідомлень про безвісне зникнення людей, місце перебування переважної більшості з них уже встановлено. Водночас звертаємо увагу, що кількість зниклих громадян не збільшилась порівняно з іншими періодами. Тому твердження про будь-яку загрозу від маніяка або інші протиправні дії ґрунтуються лише на припущеннях автора поста і, на нашу думку, спрямовані на створення панічних настроїв у суспільстві. Просимо не поширювати недостовірної інформації і усі подібні повідомлення піддавати критичній оцінці та перевіряти через офіційні джерела», – йдеться у повідомленні працівників поліції.

Житомиряни виявились вкрай стурбовані такою статистикою, хоча існує закономірність – під час свят люди дійсно частіше зникають.

 «Щось багато людей зникло за останні 30 днів», – коментує Elena Gnatyuk.

 «Але ж це правда, що багато зниклих! Слідкую за новинами. І ці люди справді зникли/знайшли померлих. Житомир – невелике місто, зазвичай через знайомих підтверджуються новини», – говорить Olya.

«Вот ещё один повод девчонкам ходить на уроки самообороны, лишним не будет», – пише користувач з ніком Ракета.

 «Маньяк жертву выбирает в людных местах. если что. Там он менее заметен и ассортимент жертв больше. Об этом уже давно говорилось в различных программах. А вот безлюдные места – это место, где ему удобней напасть», – зауважив спеціаліст, судячи з усього, з маніачних справ EVGENY EVGENY.

«Чому чутки й недостовірність інформації? Коли на знайому напали і душили посеред білого дня. Я вірю», – пише Aleksandra Aleksandra, що довіряє чуткам про маніяка.

«Якщо все спокійно, то чому пошуки зниклих людей організовують волонтери, а не поліція, яка б мала шукати людей. Тому вірити інформації, що все спокійно, не варто», – зазначає Ірина Ткачук.

«Все рівно бентежать щоденні повідомлення про чиєсь зникнення», – написала Svetlana Svetlana.

Анна Сергієнко

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up