У Житомирі  замінили 400 м водопроводу, що живить Корбутівку і Тетерівку

У Житомирі  замінили 400 м водопроводу, що живить Корбутівку і Тетерівку

22 квітня будуть завершені роботи з монтажу нової водопровідної мережі та підключення її до вузла у камері КМР-3, в ході яких здійснено заміну 400 м аварійного сталевого трубопроводу на новий, поліетиленовий, а також підключення його до нового трійника в реконструйованій камері.

Окрім того, в камері №2  замінено запірну арматуру та перепідключено трубопровід д400, який пролягає через весь район Корбутівка, а також живить Тетерівський масив, - повідомляє Суспільне.

За словами директора КП "Житомирводоканал" Андрія Нікітіна, ці роботи -  лише частина великого проєкту з реконструкції магістральних трубопроводів, який реалізовується в рамках коштів, виділених Світовим банком.

" На цій ділянці ми оновлюємо частину водопровідної мережі, прокладаючи поліетиленовий  трубопровід високої щільності діаметром 900 мм. Наразі бригадами виконуються роботи з приєднання нового трубопроводу до існуючого магістрального трубопроводу, який живить центральну та промислову частину міста, а також Зарічани та Станишівку. Загалом в рамках реалізації проєкту заплановано реконструкцію 9,5 км водопровідних мереж та 7 дюкерних переходів, 6 з яких ми вже замінили." - розповідає директор КП "Житомирводоканал".

За словами менеджерки зі зв'язків з громадськістю КП "Житомирводоканал" Сніжани Герасимчук, працівники підрядної організації замінили сталеві труби, які вичерпали свій ресурс, на пластикові. На черзі - випробування та дезинфекція новопрокладеного трубопроводу.

"Наразі підрядна організація "КСМ-ГРУП"  з'єднує бортову вставку та відвід, щоб приєднати новопрокладений трубопровід до існуючого магістрального. В найближчі дні будуть проведені гідравлічні випробування трубопроводу, промивка та дезінфекція." - розповідає Сніжана Герасимчук.

Цей проєкт фінансується Світовим банком та Фондом чистих технологій в рамках реалізації проєкту “Розвиток міської інфраструктури — 2”. Бюджет проєкту становить 137 млн грн. Заміна магістральних трубопроводів та дюкерних переходів зменшує наші втрати в водопровідній мережі. Окрім того, завдяки заміні застарілих трубопроводів зменшується кількість аварійних ситуацій на мережах, що позитивно позначиться на якості питної води, яку отримують мешканці в своїх домівках.

"Капіталізація водоканалу - важлива, оновлення магістральних трубопроводів - це зменшення поривів, покращення якості води та уникнення повторного забруднення в трубопроводах" - каже Андрій Нікітін. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up