У Житомирі визначили переможців конкурсу «TUMI: шлях до школи»

У Житомирі визначили переможців конкурсу «TUMI: шлях до школи»

22 вересня на майдані Соборному в рамках Європейського тижня мобільності проходив другий день «ПАРКування Соборного».

До облаштування активного громадського простору долучилися громадські організації, які презентували власні проекти, здобутки та ідеї, багато житомирян та гостей міста, - зазначає пресслужба міськради. Однією із найбільш очікуваних подій стало вручення міським головою Сергієм Сухомлиним та представником проєкту TUMI Мартіном Шефером відзнак 4-м переможцям конкурсу учасників проєкту «TUMI: шлях до школи». Переможцями серед 22 учасників стали:

  • загальноосвітня школа №8;
  • загальноосвітня школа №36;
  • Житомирський екологічний ліцей №24;
  • Вересівська загальноосвітня школа.

Школи - переможці конкурсу стануть учасниками проекту щодо вдосконалення безпеки пішоходів на завантажених перехрестях біля шкіл, встановлення парковок довгострокового зберігання велосипедів, а також вдосконалення доступності шкільного подвір’я та організації місця висадки з авто.

Далі заходи цього дня продовжилися:  

Відео дня
  • презентацією: «Концепція інтегрованого розвитку м. Житомир» та «План сталої міської мобільності м. Житомир» (проєкт «Інтегрований розвиток міст в Україні»);
  • лекціями: «Оптимізація маршрутної мережі громадського транспорту»; «Управління мобільністю через Європейську систему критеріїв якості перевезень» (Управління транспорту і зв’язку міської ради);
  • майстер-класами з шахів від шахової школи «Інтелект» (майданчик майстер-класів);
  • йогою в гамаках для дітей від культурно-оздоровчого центру «Баланс»;
  • катанням на скейтбордах та самокатах:
  • опитуванням щодо облаштування активного громадського простору на майдані Соборному.

А до відкритої панельної дискусії «Соборний – майдан чи дорога?» долучилися багато представників влади, інститутів громадянського суспільства, представників громадськості.

«Гаряча, але цивілізована дискусія про майбутнє центральної площі Житомира. Місцева європейська демократія в дії», - прокоментував модератор заходу,  український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), Міністр економічного розвитку і торгівлі України  (2014 рік) Павло Шеремета на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук цей захід.

Нагадаємо,  вже втретє наше місто долучається до Європейського тижня мобільності. Темою цьогорічного тижня мобільності є безпека пішохідного та велосипедного руху. Основна ідея заходу «ПАРКування Соборного» - у тестовому режимі трансформувати Соборний майдан, вивільнивши більше місця для активного відпочинку пішоходів, та обговорення ідеї створення активного громадського простору на головному майдані міста з житомирянами та гостями міста. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up