У Житомирі відремонтують перший поверх нежитлового будинку, щоб заселити туди переселенців

У Житомирі відремонтують перший поверх нежитлового будинку, щоб заселити туди переселенців

Дане рішення було ухвалено на виконавчому комітеті міської ради у середу, 1 червня.

У Житомирі в приміщенні на вул. Отаманів Соколовських облаштують кімнати для переселенців. Загалом в Житомирі близько 138 родин, які втратили своє житло – про це розповів Борис Пахолюк – директор КУ «Агенція розвитку міста» міської ради.

«З початком повномасштабних бойових дій ми як місто, яке не має повномасштабних бойових дій, відчуваємо, що сюди приїздять внутрішньо переміщенні особи. Загалом всі міста України відчувають на собі потік людей, які тікають від активних бойових дій. Крім цього, ми маємо в Житомирі близько 138 родин, це люди, які втратили власні помешкання через те, що свого часу відбувалось бомбардування нашої місцевої інфраструктури», – розповів Пахолюк.

Загалом у приміщенні планують облаштувати сім кімнат. «Кожне місто по різному вирішує проблему поселення і тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб. Ми пропонуємо в Житомирі провести реконструкцію одного приміщення, яке є комунальною власністю і на сьогодні ніяк не використовується, – це приміщення за адресою вул. Отаманів Соколовських - і реконструювати його саме в такий соціальний прихисток, в якому можна тимчасово розмістити сім’ї внутрішньо переміщених осіб на період воєнного стану в Україні. Загальна площа приміщення, яка потребує реконструкції – 240,6 кв. м – це перший поверх багатоповерхового будинку, і після реконструкції ми плануємо облаштувати сім житлових кімнат, в яких можна розмістити близько 23 людей», – уточнив Борис Пахолюк.

Відео дня

Фінансувати реконструкцію буде німецьке товариство, загальна сума складе 120 тис. євро. «Для фінансування цього проєкту ми уклали фінансову угоду – це безповоротна фінансова угода Німецького товариства міжнародного співробітництва в розмірі 120 тис. євро – це кошти, які будуть витрачені на розробку проєктно-кошторисної документації на проведення робіт з реконструкції приміщення, закупівлі меблів та побутового обладнання для створення комфортних умов для проживання сімей внутрішньо переміщених осіб», – сказав Пахолюк.

Після завершення війни приміщення може експлуатуватися для надання тимчасового житла для соціально вразливих груп населення, які залишаться проживати і будуть в місті Житомирі.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up