У Житомирі відкрили перший у світі пам'ятник Олегу Ольжичу

У Житомирі відкрили перший у світі пам'ятник Олегу Ольжичу

Участь в урочистостях з приводу відкриття пам`ятника взяли кілька сотень людей, серед яких, представники духовенста, влади міста та області, а також відомі політичні діячі.

 

Сьогодні, 27 жовтня, на розі вулиць Перемоги та Ольжича відбулось офіційне відкриття скверу та пам'ятнику Почесному громадянину Житомира, археологу, видатному поету, політичному діячу Олегу Ольжичу.

«Відкриття цього пам’ятника та скверу – це та добра справа, яка залишить після себе не лише слова. Олег Ольжич - наш земляк, він народився у Житомирі, і це знаково, що перший такий пам’ятник відкривається саме тут. Відкриття пам’ятника – це важливий крок до відновлення історії, культури та патріотизму», – зазначив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич.

За словами міського голови Сергія Сухомлина, Олег Ольжич став однією з найяскравіших постатей 20-го століття в історії сучасної України.

Відео дня

«У радянські часи ім’я житомирянина Олега Кандиби (Ольжича) було під жорстоким "табу". Без цієї людини неможливо уявити культурне та політичне життя української нації. Ольжич став символом національно-визвольного руху періоду Другої світової війни. Надзвичайно приємно, що перший пам’ятник Ольжичу з’явився саме у Житомирі», - наголосив міський голова Житомира Сергій Сухомлин

На честь видатного земляка багато слів було сказано присутніми, серед яких й голова обласної ради Володимир Ширма.

«Без перебільшення без цієї людини неможливо уявити культурне та політичне життя української нації. І відкриттям цього пам’ятника ми віддаємо шану людині, яка багато років була у забутті. Хочу перефразувати слова Олега Ольжича, який говорив, що для українців характерні дві сили – одна конструктивна, друга – руйнівна. Конструктивна – всіх збирає, синергує потенціал та енергію, а руйнівна - з’їдає нас, з’їдає наші дії, несе розбиття і розлад. Ці слова, як ніколи, актуальні і для теперішнього часу, тому закликаю усіх до єдності - заради України, заради того, щоб вона відбулася як сильна, незалежна, заможна держава. Слава Героям!», - сказав голова обласної ради Володимир Ширма.

Після відкриття пам'ятника представники духовенства освятили його, а присутні вшанували пам’ять Олега Ольжича та поклали до нього квіти.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up