У Житомирі відбувся Хресний хід з нагоди вшанування ікони Божої Матері «Подільська»

У Житомирі відбувся Хресний хід з нагоди вшанування ікони Божої Матері «Подільська»

Щорічно, уже за традицією, на свято в честь Пресвятої Богородиці у древньому соборі на Подолі збираються православні житомиряни та сотні паломників. 

Українська Православна Церква 5 вересня молитовно шанує чудотворний образ Божої Матері, що знаходиться у Житомирському Свято-Успенському архієрейському соборі та іменується «Подільська». Православні віряни пройшли масштабний хресний хід від Свято-Успенського архієрейського собору до Спасо-Преображенського та Свято-Хрестовоздвиженського кафедральних соборів і назад.

Цього року взяв участь в Хресному ході та привітав вірян зі святом митрополит Віницький і Барський Симеон (на фото в центрі).

Відео дня

«Список цієї ікони з Барської ікони прославився тут, на цій землі, в тому районі, від якого й отримала назву ікона. Барська ікона у нас на Вінниччині, а у вас вона стала Подільською тому, що район ваш Подол і тому, що вона з Поділля Вінничини. Немає різниці, яка ікона і де ікона. Їх є більше тисячі чудотворних ікон Божої Матері. Але це не значить, що є стільки Божих Матерів. Є одна і таж пресвята, преблагословенна Діва Марія Богородиця, Цариця неба і землі, Мати Господа нашого і наша Мати. Сьогодні, в день віддання свята, ми традиційно святкуємо день її пам'яті. Вже декілька років ми з вами звершуємо таке величне прославлення не тільки загальноєпархіальне, а загальноцерковне. Тому що на сьогоднішнє свято до Житомира прибувають гості з різних куточків України, а сьогодні ми маємо їх ще й з Кіпру, щоб розділити з нами цю радість і спільну молитву перед престолом Царя слави і перед іконою Божої Матері. Свято Успіння  має і печаль і смуток, тому що Божа Мати, як ми кажемо по-земному, померла. Але це свято великої радості, що Божа Матір після свого успіння з'явилася апостолам і сказала: «Я буду з вами усі дні до закінчення світу», повторивши слова свого сина, який також сказав ці ж самі слова. І Божа Матір вона також разом з нами», - сказав Владика Симеон.

Владика Житомирський і Новоград-Волинський Нікодим зауважив, що зцілення наступило тоді, коли віряни пройшли вулицями міста з іконою.

«Так як вулицями всього міста Житомира, тоді коли була чума. Так і сьогодні ця епідемія бездуховності присутня в нашому народі. Нам потрібно йти з Божою матір'ю, звертатися до неї і молитися, поки не буде зцілення. І я хотів би, щоб ми зараз всі разом, так само як сказав владика, пройшли з піснею і молитвою про мир в серцях . А коли буде мир в своєму серці, то всюди буде мир і любов», - наголосив правлячий архієрей.

 

Алла Герман


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді Від читача 16:54 Соціальний проєкт BRAMA: як протидіяти фейкам та пропаганді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін 15:21 Де на Житомирщині росте сон-трава? 15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up