У Житомирі відбулася наймасштабніша акція прибирання "World Cleanup Day"!

У Житомирі відбулася наймасштабніша акція прибирання "World Cleanup Day"!

Незважаючи на примхливу погоду, 18 вересня більше 100 учасників прийшли на толоку в Гідропарку, аби долучитися до Всесвітнього дня прибирання, що проходить в Україні вже сьомий рік поспіль!

В Житомирі також було близько 20 локацій, до яких приєдналися усі охочі. 

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання покликана формувати культуру чистоти та разом зменшити негативний вплив на довкілля. Зробимо Україну чистою разом!”, - закликає Президент Всеукраїнського молодіжного реху “Let's do it Ukraine” Юлія Мархеля. 

Відео дня

Подія пройшла за участі Житомирської міської ради та обласної державної адміністрації. 

Наші партнери зробили усе можливе, аби забезпечити максимальну безпеку та комфорт учасників, а також наділили їх необхідними ресурсами. Компанія PepsiCo Україна, Корпорація «Біосфера» , «Нова Пошта» , ТОВ «Файна Ферма», ТОВ «VIVAD 09”, ТОВ «Тетерів- Будпроект» та Житомирські ласощі підтримали акцію. 

 

Результати прибирання вражають: за попередніми даними, менш ніж за дві години на центральній локації було зібрано понад 1000 кілограмів сміття! 

Окрім центральної локації громадяни, численні громадські організації, комерційні компанії та державні підприємства долучилися до акції на рекомендованих та індивідуальних локаціях.

“Всесвітній день прибирання - це не одноденна акція, ми формуємо культури чистоти в учасників та акцентуємо увагу на проблемі для того, аби в майбутньому люди задумувались перед тим як викидати сміття в незазначених для цього місцях. Закликаємо також всіх сортувати під час прибирання та здавати його в найближчі пункти прийому вторинного сміття. Насправді, великі зміни починаються з себе і долучаючись до подібних акцій - Ви і є тією зміною!”, - зауважила координаторка Житомирської області Олександра Муха.

Цьогоріч Житомирщина стала набагато чистішою! 

#побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday #всесвітнійденьприбирання

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up