У Житомирі відбудуться заходи Європейського тижня сталої енергії

У Житомирі відбудуться заходи Європейського тижня сталої енергії

Таке рішення прийняли сьогодні на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

Європейський тиждень сталої енергії пройде у нашому місті вже одинадцятий рік поспіль. Житомир є підписантом європейської ініціативи «Угода мерів-Схід» з 2012 року та проводить заходи, присвячені питанням відновлюваних джерел енергії та ефективному використанню енергії в Європі. Мета - підвищення усвідомлення важливості сталого розвитку та використання енергії з екологічно чистих джерел та перехід до безвуглецевої енергетики. Це вагомий крок у боротьбі зі зміною клімату та забезпеченні сталого майбутнього.

У Житомирській громаді заплановано проведення різноманітних заходів, спрямованих на просвіту та популяризацію теми енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії, серед яких:

  • Майстеркласи для дітей, конкурси малюнків для дітей, дитячий проєкт з виготовлення діорами «Екомістечко» на базі Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Для участі у заходах можна зареєструватися за посиланням: http://surl.li/hszjo
  • Ідеатон «Нові рішення для зеленої енергетики» на базі Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді (вул. Бориса Тена, 82а).
  • Енергетичний хакатон «Збережи енергію. Збережи Україну» на базі мовного табору Ліцею №24 м. Житомира.
  • Навчання для голів ОСББ на тему: «Управління багатоквартирними будинками в умовах воєнного стану: практичні поради та юридичні роз’яснення». Попередня реєстрація учасників за посиланням: http://surl.li/hszke
  • Навчання енергоменеджерів бюджетних закладів громади та нагородження кращих енергоменеджерів, які досягли найбільшої економії теплової енергії у січні-квітні 2023 року.
  • Серія публікацій на сайті ЖМР «Використання відновлюваних джерел енергії у комунальних закладах та закладах бюджетної сфери».
  • Уроки сталого енергетичного та кліматичного розвитку у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах громади.
  • Конкурс есе/відео у соціальній мережі фейсбук «Що я можу зробити, аби зменшити вплив на клімат?».
  • Велосипедна школа для дітей. Реєстрація учасників за посиланням: http://surl.li/hszkn

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up