У Житомирі відбудеться прем’єра вистави «Чуваки не святкують, або Ukrainian»

У Житомирі відбудеться прем’єра вистави «Чуваки не святкують, або Ukrainian»

У Житомирі відбудеться вистава театру «Ампулка» – «Чуваки не святкують, або Ukrainian». Ця вистава про війну з Росією та зміни в українському суспільстві за останні декілька років.

Показ заплановано на 28 лютого, у Житомирському драмтеатрі ім. Івана Кочерги. Виставу поставив режисер Максим Голенко за творами письменника, журналіста Руслана Горового.

Над виставою працювали: продюсер Михайло Бондаренко, сценографіка Олеся Головач, художник Нікіта Тітов. У виставі майже 10 дійових осіб, але акторів двоє – Руслан Горовий та артист Одеського театру імені Василька Дмитро Усов.

«Ви побачите те, про що всі знають, але мовчать. Ми скажемо на чорне – чорне, а на біле –  біле. Війну назвемо війною, смерть – смертю, зраду –  зрадою.

Відео дня

Зустрічайте нову класику – те, що скоро будуть вивчати у школах та переказувати дітям», –  йдеться в описі до вистави.

Журналісти «20 хвилин» поспілкувалися з Русланом Горовим, автором твору та актором вистави. Руслан розповів що вистава «Чуваки не святкують, або Ukrainian» про війну на Донбасі, але в центрі сюжету не сама війна, а життя одного українця, який своїм персонажем уособлює життя всіх українців.

  • Пане Руслане, це Ваш перший досвід як актора чи, можливо, Ви раніше вже виступали?

Ця вистава мій перший досвід як театрального актора, у мене були раніше вистави, які йдуть в Києві за моїми творами, але прямої участі я в них не брав.

Я просто давав свої твори і театр один ставив «Гагарін і Барселона», другий «Бери од жизні всьо» і, як актор, я в ці процеси не вмішувався.

  • Що Вас надихнуло не тільки писати твори для вистав, а ще й грати в них?

У мене є товариш Михайло Бондаренко, який виступив продюсером вистави «Чуваки не святкують, або Ukrainian». Він сам директор театрального руху «Ампулка» в Харкові, який мені постійно говорив: «давай зробимо виставу по твоєму творі де ти будеш грати», а у мене постійно не було на це часу, я постійно відкладав, а у зв’язку з коронавірусом час у мене з’явився.  І ми розпочали підготовку до вистави.

Режисером виступив прогресивний український митець Максим Голенко з яким ми зробили виставу «Чуваки не святкують, або Ukrainian».

  • Про що ця вистава?

Сама вистава це шматки різних спогадів з життя однієї людини, яка розказує про себе іншій людині, з іншої країни, з цих розповідей і складається образ життя в Україні зараз: війна, анексія Криму, любов, дружба, зрада.

Вистава складається з абсолютно різних історій, щось смішне, щось важке, я попереносив деякі історії в місто свого дитинства Конотоп, оскільки воно мені близьке то так чи інакше в розповідях фігурує й один із героїв родом з Конотопа.

  • Ви як головний актор на сцені будете сам?

На сцені я у двох із ще одним професійним актором Дмитром Усовим. Він перетворюється до 10 разів у різних персонажів і разом розказуємо історії сучасної України

  • Якщо чуваки не святкують, то що вони роблять?

Сама назва вистави це алегорія. Українці зараз у таких умовах, що не може бути свято. Алегорія про сучасність про те, що Україні зараз не до свят, Україна зараз у дуже важкому становищі. Про це й вистава.

Гострий гумор Руслана Горового, брутальна реальність та людська тендітність створюють вибуховий коктейль вистави. Запрошуємо всіх на прем’єру 28 лютого у Житомирський обласний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up