У Житомирі утворенням «живого ланцюга єдності» відзначили День Соборності України. Фото

У Житомирі утворенням «живого ланцюга єдності» відзначили День Соборності України. Фото

З національною символікою та державними прапорами житомиряни і гості міста зібралися у неділю, 22 січня, на майдані Корольова та вулиці Михайлівській  для того, щоб згадати історію незалежності і соборності країни.

 

Патріотичні житомиряни в рамках флешмобів утворили «живий ланцюг єдності» через всю Михайлівську до майдану Корольова.

Однією нерозривною, розфарбованою жовто-блакитними кольорами лінією, тримаючись за руки та співаючи разом гімн України, учасники акції продемонстрували могутню силу українських сердець та довели, що кожний з них гідний звання справжнього патріота нашої держави.

До жителів міста приєдналися міська та обласна влада.

Відео дня

«Це важлива подія, її необхідно відзначати, вшановувати, збиратися. Соборність в сьогоднішніх умовах - це дуже важливо. Для мене це - єднання українців. Адже це - відповідальність, сильна армія і патріотичні громадяни. В цей день ми всі разом об'єднуємося − беремося за руки, разом співаємо гімн. У ці хвилини ми дійсно сильні, коли разом віримо в нашу країну», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Також під час заходу бійці ЗСУ пронесли головною пішохідною вулицею Михайлівською багатометровий прапор України під супровід оркестру.

На головній сцені міста представники різних конфесій молилися за Україну - її соборність, незалежність та мир.

На завершення урочистостей на сцені майдану Корольова розгорнулася святкова програма за участю житомирських колективів та ансамблів.

Нагадаємо, шо День Соборності України відзначається офіційно з 1999 року на честь проголошення в 1919 році Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Юлія Довбня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up