У Житомирі урочисто відкрили виставку «Дороги мужності ветеранів афганської війни»: фоторепортаж

У Житомирі урочисто відкрили виставку «Дороги мужності ветеранів афганської війни»: фоторепортаж

Виставка присвячена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан.

Сьогодні, 1 лютого, в Житомирскій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича презентували експозицію «Дороги мужності ветеранів афганської війни».

За словами голови Житомирського обласного союзу ветеранів афганської війни Павла Ментова, на сьогодні вже є 350 тис. учасників АТО в Україні, 150 тис. учасників бойових дій в Афганістані, 35 тисяч миротворців та 15 тис. учасників локальних війн. Тобто вже більше 1% українців стали ветеранами після другої світової війни, які пізнали біль втрати, радість перемоги, повернулись на рідну землю і продовжують будувати сильну, незалежну Україну.

«Тому крім того, що потрібно лікувати тіло, перш за все потрібно лікувати поранені душі наших бійців — захворювання пов'язані з психічними розладами. І ця виставка, яка повертає нас в бойову юність, показує нам, що пам'ять про наші ратні подвиги, солдатські будні, вона не померла і завжди буде в нашій пам'яті», — наголосив Павел Ментов.

Відео дня

 

 

 

 

 

 

 

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up