У Житомирі стартував прийом документів для оформлення «Картки житомирянина»

У Житомирі стартував прийом документів для оформлення «Картки житомирянина»

Вартість випуску картки становить близько 100 гривень, для пільгових категорій, що зазначені в рішенні міської ради, вона видаватиметься безкоштовно.

Метою створення «Картки житомирянина» є надання жителям міста зручного та універсального інструменту для отримання послуг. І головне - забезпечення обліку проїзду в громадському транспорті.

Наразі у Житомирі діє два опорних пункти прийому заяв. І вже є перша сотня людей, яка подала документи. Про це під час брифінгу з журналістами повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

Відео дня

«Основне відділення розташоване  в приміщенні Корольвської районної ради, також є пункт обробки документів в готелі «Житомир». Надалі кількість таких точок буде зростати. На черзі Богунська районна рада, все робимо поступово, щоб не створювати зайвого ажіотажу. Зараз працівники банку аналізують тривалість обробки однієї заявки, наявність людей у базі та інших технічних моментів. Але основна інформація доволі проста, люди звертаються зі своїм паспортом, ідентифікаційним кодом та посвідченням, яке підтверджує право на пільги, відповідно, замовляючи виготовлення картки», - розповів Дмитро Ткачук.

Перші картки планують видавати людям через місяць після того, як збереться відповідна кількість, а саме порядку кількох тисяч заявок.

«Отримувати картки люди будуть в зручних для них відділеннях банку. Ознайомитися з ними вони зможуть одразу при подачі документів. На сьогоднішній день ми очікуємо, що буде видано порядку 50 тисяч карт для людей пільгових категорій. А також для всіх бажаючих житомирян, які мають намір оформити цю картку, але вже на звичайній основі, як банківську картку. Крім того, для людей, що працюють у Житомирі, буде випущена така картка в рамках зарплатного проекту — безкоштовно», - зазначив Дмитро Григорович.

"Картка житомирянина" – це ключ до якісних муніципальних послуг:

  • проїзд у транспорті

  • соціальні виплати

  • банківські послуги

  • знижки в магазинах

  • медичне обслуговування

  • освітні послуги

  • комунальні платежі

  • тощо.

Для отримання «Картки житомирянина» громадянин подає відповідну заяву та наступні документи:

  • Паспорт та ІПН (ідентифікаційний код)

  • Копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідальний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

  • Документ, що підтверджує реєстрацію місця проживання в м. Житомир та/або копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що підтверджує проживання в м. Житомирі, з пред'явленням оригіналів.

  • Кольорову фотографію (3х4 або 4х6), у разі відсутності такої у документах, що посвідчують особу.

  • Для пільгової категорії – пільгове посвідчення.

  • Для працевлаштованих у м. Житомирі – довідка з місця роботи.

  • Для студентів навчальних закладів м. Житомира – студентський квиток або довідка з навчального закладу.

Наразі діють такі точки видачі картки:

  1. Корольовська районна рада (майдан Польовий 8, 2 поверх, у будні дні з 9:00 - 17:00)

  2. Готель “Житомир” (майдан Перемоги 6, у будні з 9:00 - 17:00)

Додамо, кількість поїздок для громадян пільгових категорій, яка затверджена на рівні Кабміну, становить 30. Втім, для деяких пільговиків ця цифра буде більшою, встановлюватиметься вона на сесії Житомирської міської ради.

Алла Герман

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Dmitriy Dobrov

    "Картка житомирянина" – це ключ до якісних муніципальних послуг: проїзд у транспорті соціальні виплати банківські послуги.....
    Тобто у тролeйбусі у мeнe будe окрeмe комфортнe місцe??? Чи в банку бeз чeрги обслугують???
    Продовжіть логічний ряд афeр: бeзпeчнe місто... валідатори... МАЗи....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:51 У Попільні під колесами потяга загинула 33-річна жінка 16:21 У Житомирі вшанували пам’ять жертв Чорнобиля до 38-х роковин Чорнобильської катастрофи photo_camera 16:00 СБУ і Нацполіція затримали «чорних зброярів», які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку photo_camera 15:39 Вихідні принесуть в Україну суху і теплу погоду Від читача 14:27 «Від традицій до сучасності». У Житомирі проведуть великодній майстерклас із розпису писанок 15:20 Житель Андрушівської ТГ «заробляв», користуючись підробленим посвідченням водія 15:00 25 квітня рятувальники відкачали близько 400 кубів води з домогосподарств області photo_camera 14:41 У Бердичеві підприємиця організувала підпільний бізнес з продажу цигарок: комерсантці повідомили про підозру photo_camera 14:39 Видатки бюджету області за 3 місяці склали 3,8 мільярда гривень 14:00 На Житомирщині затримали керівника благодійного фонду, який торгував автомобілями, ввезеними для ЗСУ photo_camera 13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up