У Житомирі ще на місяць дозволили підприємцям не платити за користування білбордами, за умови, якщо вони їх приведуть до ладу

У Житомирі ще на місяць дозволили підприємцям не платити за користування білбордами, за умови, якщо вони їх приведуть до ладу

Дане рішення було прийнято у п’ятницю, 10 червня, на позачерговому виконавчому комітеті.

Раніше рішенням виконкому Житомирської міської ради суб’єктів рекламного бізнесу звільнили від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів з 1 березня по 1 червня 2022 року. Тоді ж зазначалось, що на більшості білбордів розміщена соціальна реклама, яка направлена на моральну підтримку в боротьбі з російським агресором.

«Даний проєкт рішення направлений на підтримку суб’єктів господарювання рекламного бізнесу і дозволяє четвертий місяць поспіль не платити за місця розташування рекламних конструкцій по зрозумілих для усіх причинах», – уточнив директор департаменту містобудування та земельних відносин міської ради Ігор Блажиєвський.

Мер міста Сергій Сухомлин зазначив, що не всі рекламні борди знаходяться в належному стані, та запропонував, оскільки підприємці не сплачують за розміщення реклами – привести борди до належного стану власним коштом.

Відео дня

«Я "за " таке рішення, тільки у мене вже є від інспекції та інших служб фотографії цих бордів. Давайте нехай ми звільняємо бізнес від сплати, вони приведуть їх до ладу, бо стоять повністю незаклеєні та непофарбовані. В принципі, згідно договорів, ми можемо подавати і знімати їх, якщо вони знаходяться в неналежному стані. Даємо два тижні часу, або вони приводять до ладу, або ми інше рішення виносимо на виконком», – сказав Сергій Сухомлин.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up