У Житомир:і рятувальники провели флешмоб, рекомендуючи водіям не паркувати автівки на пожежних гідрантах

У Житомир:і рятувальники провели флешмоб, рекомендуючи водіям не паркувати автівки на пожежних гідрантах

29 липня рятувальники Житомира в рамках всеукраїнського флешмобу «Не паркуй машини на пожежних гідрантах!»» спільно із засобами масової інформації на практиці показали з якими труднощами вони зіштовхуються під час здійснення забору води на гасіння пожежі від пожежних гідрантів.

Зокрема, відвідали об’єкти з масовим перебуванням людей, де постійне скупчення машин - біля торгівельного центру на Житньому ринку, онкодиспансера, у парковій зоні на Новому бульварі та біля багатоповерхівок міста, - повідомляє У ДСНС України у Житомирській області.

Відео дня

Дійсно практично в усіх випадках на підземних пожежних гідрантах, розташованих на проїжджій частині, припарковані автівки, водіїв яких поруч не було. Біля онкодиспансера розташоване поруч з люком авто не дало можливості поставити колонку на гідрант для забору води. Не зупиняли водіїв й покажчики на будівлях про їх розташування (наприклад, «ПГ-8», що означає відстань до пожежного гідранта 8м). Тож бійці ДСНС нанесли на асфальті заклик «Не паркуй машину біля пожежного гідранту!» зі стрілкою, що вказує на його розміщення.

«Наші заклики носять рекомендаційний характер для водіїв, - прокоментував захід заступник начальника Управління Олег Держанівський. – На жаль, у повсякденній роботі ми стикаємося з тим, що є певна кількість пожежних гідрантів, які не працюють. Або інколи по прибуттю на пожежу рятувальники з’ясовують, що немає доступу до гідрантів, зокрема, і через припарковане на люк авто. Це не дає змоги його відкрити і скористатися пожежним гідрантом, через що втрачається дорогоцінний час на пошук найближчого альтернативного вододжерела. Ми не можемо змусити водіїв цього не робити, але привернути їхню увагу ми спробували сьогодні, долучившись до всеукраїнського флешмобу». 

Для того, щоб водії осмилювали свої дії під час того, як прийматимуть рішення про паркування машини, рятувальники планують продовжити акцію з позначення гідрантів у проблемних районах чи вулицях. 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up