У Житомирі розпочався дводенний Міжнародний форум з ягідництва

У Житомирі розпочався дводенний Міжнародний форум з ягідництва

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Про те, як стати лідером у виробництві ягід, відкрити нові ринки збуту та як створити і розвивати ягідні кооперативи, ознайомлюються учасники VII Міжнародного форуму «Лохина високоросла та інші ягідні культури в Україні 2018. Ягідні кооперативи», який проходить на Житомирщині.

Розпочався дводенний форум сьогодні, 13 липня, у Житомирському інституті медсестринства. Участь у відкритті конференції з питань розвитку підприємництва у сфері ягідництва взяв заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета та керівник апарату Житомирської ОДА Олексій Шатило.

Олексій Шатило від імені голови ОДА Ігоря Гундича привітав підприємців, учасників та спікерів форуму: «Цьогорічний форум – це унікальна можливість розширити наші знання у сфері ягідництва. Сьогодні тут присутні як представники бізнесу, які уже займаються ягідництвом, так і представники об’єднаних територіальних громад. Адже одним із інструментів розвитку ОТГ – є саме ягідництво та ведення цього бізнесу. Наразі на Житомирщині 24 господарства, які займаються товарним ягідним виробництвом. Підтримку у цьому надає державна програма, за якою уже кілька підприємств області отримали компенсацію за вирощування ягід. Тому усім бажаю успіху у сьогоднішній роботі і отримати ті знання, які дадуть новий поштовх для розвитку бізнесу та громад області».

Відео дня

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремета, вирощування ягід – це перспективний та цікавий бізнес. При цьому держава передбачає підтримку і фермерам, і сільським кооперативам у цьому напрямку виробництва.

«За державною програмою підтримки селяни, які об’єднались у кооперативи та займаються вирощуванням ягід, можуть отримати 70% компенсації за закуплене обладнання. Наразі у порядку, який передбачає виплату компенсації, кооператив має складатись із 20 осіб. Проте ми надали пропозиції щодо зменшення кількості учасників кооперативів – до 7 селян, адже спершу об’єднати 20 осіб дуже складно. Тому ми намагаємось підтримувати аграріїв-селян» – зазначив Віктора Шеремета.

Також до відкриття форуму долучилися керівник проекту «Агроторгівля України» Андре Піллінг та директор ТОВ «Брусвяна» Ліліана Дмитрієва.

Протягом двох днів на учасників чекає цікава та насичена програма. Під час теоретичної частини підприємці та представники ОТГ ознайомляться із:

  • оглядом світового ринку компаній ягідного виробництва;
  • маркетинговим дослідженням ягідного ринку в Україні;
  • покроковим створенням ягідника та введення бізнесу;
  • умовами вирощування лохини та її сертифікацієї;
  • стратегією ягідного бізнесу.

А також відвідають поля успішних ягідних підприємств та візьмуть участь у VI Ягідному фестивалі «Брусвяна-Україна», який пройде 14 липня у с. Костівці Брусилівського району.

Із деталями фестивалю можна ознайомитись ТУТ.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up