У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування»

У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування»

Стартувала 57 сесія муніципальної освітньої програми для молоді «Школа місцевого самоврядування».

«Це багаторічний проєкт, який зарекомендував себе як сталий та актуальний в плані налагодження співпраці між представниками влади та молоддю нашого міста. Впродовж двох місяців, двічі на тиждень молодь буде знайомитися з діяльністю міської ради, її структурних підрозділів, дізнаватися як формується бюджет міста, на яких юридичних основах працює виконавчий комітет, роботою депутатського корпусу та громадських організацій», - розповідає начальниця управління сім’ї, молоді і спорту Ірина Ковальчук.

Цьогоріч на програму зареєстровано 110 учасників/ць. Це переважно студенти, але є і ліцеїсти.

«Попри війну молодь має багато можливостей для самореалізації. Дуже багато успішних кейсів є в України – коли молоді люди роблять мільярдні стартапи і показують світу, що наша країна – це країна креативних та творчих людей. Місцеве самоврядування, як і державне управління потребує молодих людей, нової енергії, нових ідей», - говорить міський голова Сергій Сухомлин.

Відео дня

«Мені цікаво дізнатися як працює міська рада, якими законодавчими актами регулюється тут робота. Маю бажання познайомитися тут з активною молоддю, які, як і я хочуть внести нові ідеї в розбудову міста. Як на мене, то я хотів би мати в Житомирі більше коворкінгів для молоді», - говорить Влад Білошицький, студент.

Учасниця першої школи «Місцевого самоврядування», Жанна Соловйова розповідає, що ця освітня програма дала їй поштовх працювати в громадському секторі, створивши громадську організацію "Фонд громади Житомира".

«Ця школа є родзинкою Житомира. Вона дала шлях для багатьох учасників школи. Я знаю багатих людей, хто після цього курсу став і громадсько, і політично активним, займаються бізнесом, займають керівні посади. Для молодого покоління дуже важливо розуміти що відбувається в місті, як місто функціонує. Дуже добре, що міська рада започаткувала таку програму для проведення просвітництва серед молоді», - говорить вона.

Зареєструватися на проєкт можна ще протягом наступного тижня. Анкету можна заповнити: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdH6EG3uey.../viewform... .

 

Джерело: Житомирська міська рада

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up