У Житомирі протестували проти перенесення психдиспансеру у Зарічани

У Житомирі протестували проти перенесення психдиспансеру у Зарічани

У Житомирі 18 лютого 2021 року родичі людей, які перебувають на обліку у психоневрологічному диспансері, протестували проти перенесення закладу на територію Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 в селі Зарічани.

 Про це інформує телеканал Суспільне у Житомирі. Мама дитини з інвалідністю Наталія Гомонюк каже, що перенесення психоневрологічного диспансеру за межі міста обурило пацієнтів та їхніх родичів: «Моїй дитині вже 36 років. Більше 30 років ми ходимо у цей диспансер, тут нам виписують ліки. Зараз дочка вже не може ходити, вона у мене пересувається на візку. Я її зараз навіть на вулицю не можу вивезти. І що, мені зараз їхати аж у психлікарню, щоб виписати лікування?».

Деякі пацієнти бояться переїзду в інший лікувальний заклад. Розповідає сестра пацієнта диспансеру Лілія Вербовська: «Мій брат знає це місце, коли мама його сюди возить, та знає, як йому сюди добиратися. І тому він не тривожиться. Для нього тут спокійна, немов домашня, обстановка. У нашому випадку затягнути його в лікарню у Зарічани, коли він навіть ходити толком не може, дуже складно».

Учасники акції протесту від імені пацієнтів та їхніх родичів зібрали підписи проти перенесення психіатричного диспансеру на територію обласної психіатричної лікарні № 1 у Зарічанах. Учасниця протесту Ольга говорить, що перенесення диспансеру потягне додаткові фінансові проблеми в сім'ях пацієнтів: «Не для всіх це зручно. Оплата за проїзд б'є по кишенях, оскільки ми отримуємо дуже маленькі пенсії. Багато пацієнтів не будуть отримувати гідного лікування, у зв'язку з невиписаними рецептами. Це призведе до загострення хвороб».

Відео дня

Завідуючий психіатричним диспансером Генріх Сенкевич розповів журналістам, що заклад переїжджає у приміщення лікарні через зміни умов фінансування закладів охорони здоров'я:

«На даний час наше приміщення не може бути пристосоване, і в ньому не можуть бути проведені всі роботи, щоб його пристосувати, згідно з тими вимогами, які надаються для закладів охорони здоров'я. Тому ми змушені міняти місце нашого закладу».

Керівник управління майном Житомирської обласної ради Володимир Казьмірик каже, що психіатричний диспансер буде приєднаний до лікарні в Зарічанах у зв'язку з медичною реформою: «Потребу об'єднати спричинила медична реформа. Фінансування закладів здійснює НСЗУ. Буде елементарна оптимізація витрат. Обслуговує диспансер жителів всієї області, а не лише міста. Я думаю, що людям навіть краще буде проїхатися в Зарічани, ніж шукати у Житомирі, де цей диспансер».

Фото з сайту Суспільне Житомир

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Elena Muravskaya

    С#ки
  • Альона Стелюк

    Багато людей буде протів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:39 135 таких викликів щодо домашнього насильства опрацювали бердичівські поліцейські з початку року 12:20 Вбив сусіда і закопав на своєму городі – жителя Бердичівського району засудили до 14 років позбавлення волі 12:00 Дворічний хлопчик постраждав під час ДТП на вулиці Покровській у Житомирі photo_camera 11:39 У цей вечір розквітнуть жоржини. Співачка Наталія Бучинська презентує нову концертну програму у Житомирі (Новини компаній) play_circle_filled photo_camera Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:19 Подружжя з Житомира організувало злочинну схему продажу гуманітарних автомобілів для ЗСУ photo_camera 11:10 Мистецтво розмови: як володіти англійською мовою впевнено та природно після курсів (Новини компаній) 11:01 У Народицькій ТГ виявлено самовільну порубку 11-ти дерев вільхи 10:40 Віталій Бунечко: Дякую усім, хто боронить нашу країну та унеможливлює просування окупантів photo_camera 10:21 Відкрито реєстрацію на весняну сесію Школи місцевого самоврядування 10:00 Житомир попрощався з двома Захисниками - "на щиті" повернулися Сергій Гончарук і Андрій Горобець 09:39 Ще 840 окупантів знищені на українській землі 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 19 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 19 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up