​У Житомирі планують забезпечити житлом 120 дітей-сиріт: залишилось дочекатися субвенції

​У Житомирі планують забезпечити житлом 120 дітей-сиріт: залишилось дочекатися субвенції

Про це говорили 15 липня у житомирській міській раді під-час позачергового засідання виконавчого комітету.

Директор департаменту соціальної політики Вікторія Краснопір розповіла, що згідно із постановою Кабінету Міністрів №615 має бути здійснено забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, і осіб з їх числа. 

Згідно даної постанови, органи місцевого самоврядування зобов’язані провести відповідну роботу та до 16 липня подати потребу в грошовій компенсації, списки осіб на обласну державну адміністрацію та на регіональну комісію. 

Після затвердження списку із 120 осіб міська влада очікує на субвенцію з державного бюджету у сумі більш ніж 52 млн грн.

Відео дня

«Рішенням виконкому було затверджено склад комісії, проведено величезну серйозну роботу і пропонується даним проєктом рішення виконкому затвердити рішення комісії про спрямування субвенції для виділення грошової компенсації для придбання житла, затвердити списки осіб за віковими категоріями, а це: з 16 до 23 років, 24-35 років і після 35 років. Це діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа.

Загальний розмір субвенції з державного бюджету, який має бути спрямований на забезпечення цих категорій коштами – це 52 млн 403 тис. 661 грн. І у цьому списку за трьома віковими категоріями у нас 120 осіб», – розповіла Вікторія Краснопір.

Марія Кравчук

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up