У Житомирі планують провести реконструкцію Ботанічного саду і відкрити його для містян

У Житомирі планують провести реконструкцію Ботанічного саду і відкрити його для містян

Для обговорення проєкту реконструкції в Ботсад завітали депутати обласної ради. Посадовці також вважають, що доступ до Ботанічного саду має бути відкритим для широкого загалу.

Про це повідомила пресслужба обласної ради.

На території Ботанічного саду пройшло виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку. Участь у засіданні взяли голова обласної ради Володимир Федоренко, перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко та заступник голови обласної ради Володимир Ширма.

Розглядали перелік заходів по реконструкції частини огорожі та центральної алеї Ботанічного саду.

Відео дня

До роботи комісії долучились й депутати обласної ради, які є членами бюджетної та екологічної комісій.

Об’єкт знаходиться на балансі Поліського національного університету і фінансується з спецфонду навчального закладу. Однак кошти на проєкт реконструкції виділяються з обласного бюджету. Загальна вартість проєкту понад 3 млн грн, з яких 1 млн грн було виділено минулого року і ще 2 млн грн було заплановано виділити у 2021.

Проєктом передбачено:

-           Відновлення оздоблення фасадів вхідної групи Ботанічного саду;

-           Влаштування покриття тротуарною бруківкою;

-           Установлення покриття клумб із гранітних плит;

-           Установлення металевої огорожі;

-           Установлення урн для сміття;

-           Заміна декоративного покриття лав;

-           Влаштування відеоспостереження.

Перед початком засідання депутати оглянули територію Ботанічного саду та поспілкувались із підрядником.

Найбільше запитань викликало установлення металевої огорожі, яке проєктом передбачено у вигляді сітки рабиці. Депутати звернули увагу на недоцільність виділення коштів на огорожу, яку буде легко зіпсувати.

«Пропоную надати розпорядження профільному департаменту перерахувати витрати на даний проєкт і закласти суму необхідну на виготовлення бетонної огорожі», - сказав депутат облради Костянтин Черпицький. 

Голова комісії Віталій Сорока зазначив, що депутати не проти й додати коштів на фінансування проєкту реконструкції, але результат має бути якісним.

Також депутати разом  із ректором Поліського національного університету Олегом Скиданом висловили спільну думку, що доступ до Ботанічного саду має бути відкритим для широкого загалу, але погодились, що для цього потрібно провести ряд заходів, зокрема встановити відеоспостереження та забезпечити на об’єкті посилену охорону.

«Для нашої області це проєкт суспільного значення. Але втратити природні скарби, не врахувавши всі нюанси такого рішення, права ми не маємо! Я щиро вдячний Поліському національному університету, який зберіг цінну природну спадщину до наших днів. Водночас є гарний приклад, який ми можете взяти до уваги, Національний ботанічний сад у Києві», - зазначив голова облради Володимир Федоренко.

Також голова обласної ради повідомив, що тепер практика проведення виїзних засідань постійних комісій буде регулярною. Депутати виїжджатимуть на об’єкти і вивчатимуть ситуацію на місці.

Члени комісії не погодили виділення коштів на реконструкцію огорожі. На наступне засідання комісії Департамент регіонального розвитку ОДА має підготувати оновлений проєкт із внесенням всіх пропозицій депутатів.

DSC00050

 Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Анатолий Булат

    Пусть хоть ямковый ремонт сможет провести в городе пропозиция.
    Это ведь просто слова,которые до дела не дойдут.

    Анатолий Булат reply Анатолий Булат

    Artem Ekimenko я такое похожее тоже говорил

    Artem Ekimenko reply Анатолий Булат

    Анатолий Булат я думаю, что на житомир как и в принципе на укр, нужно кинуть ядерную бомбу, что бы смести все нах...может тогда люди задумаються, (и отстроят заново, начав все с начала), что нужно беречь что имеешь, относиться хорошо к тому что имеешь, и развивать что имеешь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up