У Житомирі підписали історичний договір реконструкції аеропорту

У Житомирі підписали історичний договір реконструкції аеропорту

У Житомирі в понеділок, 7 лютого, був підписаний договір реконструкції аеродромного комплексу.

У приміщенні Житомирської ОДА відбулось підписання договору з компанією «Онур Конструкцiон,  яка займатиметься реконструкцією аеродромного комплексу вартістю понад 800 мільйонів гривень.

«Зовсім нещодавно в аеропорту «Бориспіль» відбулась нарада «Велике будівництво: авіація і туризм», де президентом було озвучено, що аеропорт «Житомир» в тому числі як і інші регіональні аеропорти, буде будуватися та розвиватися.

Я впевнений, що підписання сьогоднішнього договору між міським головою Житомира та генеральним директором компанії «Онур Конструкцiон» буде гарним продовженням співпраці з нашим стратегічним партнером Турецькою республікою», – сказав губернатор Житомирської області Віталій Бунечко.

Відео дня

Мер Житомира Сергій Сухомлин наголосив, що підписанню договору передувала спільна робота міської ради та керівництва області.

«Сьогодні ми вже можемо казати про конкретні плани та терміни відновлення, і коли перший рейсовий літак полетить з аеропорту міста Житомир. Я на 200% впевнений, що без обладміністрації без обласної ради ми не вирішили б питання – це спільна робота і класно, коли область отримує такі проєкти та довіру держави у таких проєктах", - наголосив мер міста Сергій Сухомлин

Фірма «Онур Конструкціон», яка виграла тендер – українська, але з турецькими інвестиціями. Представник підрядника розповів, що компанія ще з 2021 року працює на Житомирщині в рамках «Великого будівництва». 

«Наша українська компанія 18 років активно працює в Україні. Завдяки «Великому будівництву» ми активно працюємо в 14 регіонах. Наша компанія з минулого року почала працювати в Житомирській області. Я думаю, що в цьому році розпочнуться проєктні роботи і до кінця року ми завершимо цей проєкт дуже якісно», – сказав генеральний координатотор «Онуру» в Україні Емре Караахметоглу.

Очільник ОДА наголосив, що аеропорт - це найбільший договір в рамках «Великого будівництва», що буде реалізовуватися, але не останній. Після чого сторони підписали договір.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up