У Житомирі обрали голову Координаційної ради з питань бюджету участі

У Житомирі обрали голову Координаційної ради з питань бюджету участі

16 квітня відбулося перше засідання Координаційної ради з питань бюджету участі.

Секретар міської ради Наталія Чиж привітала членів Координаційної ради із початком діяльності у складі новоствореного консультативно-дорадчого органу та побажала успіхів у подальшій реалізації проекту Бюджет участі в Житомирі.

За підсумками відкритого голосування головою Координаційої ради з питань бюджету участі обрали громадського діяча Андрія Шелестюка, секретарем - начальника управління по зв'язках з громадськістю міської ради Ольгу Приходченко. Після тривалого обговорення члени Координаційної ради прийняли рішення рекомендувати міському голові затвердити параметри бюджету участі. А саме: 15 млн 219 тис 100 грн 73 коп - абсолютний обсяг видатків на реалізацію проектів у наступному бюджетному році. До 1млн 350 тис (+10% резерву) - вартість великого проекту, до 450 тис грн (+10% резерву) – вартість малого проекту. 70% від абсолютного обсягу видатків члени координаційної ради пропонують спрямувати на великі проекти, 30% - на малі. Мінімальна кількість голосів підтримки, що має набрати великий проект до перевірки - 30, за малий проект – 10 голосів. Також члени Координаційної ради опрацювали пропозиції до Календарного плану реалізації бюджету участі. Зокрема: планується, що подання проектних пропозицій бюджету участі триватиме з 7 травня до 30 червня, до 28 серпня – буде завершено перевірку поданих проектів, з 1 до 10 жовтня проходитиме загальноміське голосування за проектні пропозиції бюджету участі 2018.

Наталія Чиж доручила начальнику управління по зв'язках з громадськістю міської ради опрацювати пропозиції Координаційній раді щодо проведення інформаційно - просвітницької кампанії та підготувати проект розпорядження міського голови про затвердження параметрів бюджету участі.

Відео дня

Нагадаємо, Координаційна рада з питань бюджету участі – постійно діючий консультативно-дорадчий колегіальний орган, який координує процес здійснення та функціонування бюджету участі, забезпечує дотримання Положення про бюджет участі (громадський бюджет) міста Житомира, затверджене рішенням 32-ї сесії сьомого скликання Житомирської міської ради, контроль за відбором проектів для фінансування, їх виконанням та попередній розгляд звіту про виконання проектів, відібраних для фінансування за рахунок коштів бюджету участі.

Параметри бюджету участі – це документ, який щорічно затверджується розпорядженням Житомирського міського голови за пропозицією Координаційної ради та встановлює критерії (кількісні та якісні показники), обсяг фінансування та календарний план впровадження етапів бюджету участі в місті Житомирі.

Параметри бюджету участі включають:

  • абсолютний обсяг видатків, що планується спрямувати на реалізацію проектів на наступний бюджетний рік;
  • обсяг видатків, що планується спрямувати на реалізацію окремо малих та великих проектів на плановий рік у відсотках від загального обсягу видатків на реалізацію проектів бюджету участі;
  • кількість голосів підтримки, що має набрати проект до перевірки проектів (окремо для малих і великих проектів);
  • максимальну вартість проекту (окремо для малих і великих проектів);
  • кількість пунктів супроводу;
  • кількість пунктів для голосування;
  • календарний план реалізації етапів бюджету участі;
  • бланк подачі проектних пропозицій, що формується та затверджується Координаційною радою  відповідно до встановлених параметрів бюджету участі;
  • інші параметри (за необхідністю).

Параметри бюджету участі є незмінними в рамках річного циклу та оприлюднюються на офіційному сайті Житомирської міської ради протягом 3-х робочих днів з моменту затвердження розпорядженням Житомирського міського голови.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up