У Житомирі молодь презентує власні стартап-проєкти

У Житомирі молодь презентує власні стартап-проєкти

У Житомирі 4 липня на літній терасі Дому Трибеля розпочався «Startup Thursday. Zhytomyr», під час якого обирали найкращий стартап-проєкт. 

На відкриття заходу завітали представники влади. «В області діє програма підтримки малого та середнього бізнесу, за якою відшкодовуються кредитні відсотки. Минулого року прийнято Програму організації підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти в Житомирській області у 2019 – 2022 роках, на яку виділено 1 млн грн. Українському центру дуальної освіти передано комунальне приміщення задля створення ІТ-кластера «Полісся» з навчальним центром, коворкінгом, лабораторіями, бізнес-інкубатором. Це дасть змогу створити нові робочі місця, а молоді спеціалісти зможуть поєднувати навчання із практикою, що і є завданням дуальної освіти. А завдання влади – допомагати і підтримувати молодь, у якої є бажання себе проявити і реалізовувати власні проєкти», – сказав під час відкриття заходу голова обласної ради Володимир Ширма.

Під час заходу ІТ-спеціалісти з Житомира презентуватимуть власні ідеї, з яких оберуть найкращі. Переможці отримають різноманітні нагороди – від грошового призу до можливості навчання чи влаштування на роботу. Також фахівці стартапів розповідатимуть про те, як запустити стартап, чому стартапи провалюються та як стартаперу знайти фінансування тощо.

Відео дня

У рамках заходу голова обласної ради Володимир Ширма і директор ТОВ «Український центр дуальної освіти» Єршов Микола-Олег Володимирович підписали Меморандум про співробітництво між Житомирською обласною радою та ТОВ «Український центр дуальної освіти». Меморандум має на меті сприяти побудові в регіоні необхідної інфраструктури для створення нових високооплачуваних робочих місць, зокрема в сфері ІТ-технологій, шляхом підготовки фахівців із застосуванням дуальної форми навчання та відкриття в регіоні офісів провідних українських та міжнародних компаній.

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на черговій сесії обласної ради мали схвалити текст меморандуму про співробітництво між Житомирською обласною радою та ТОВ «Український центр дуальної освіти». На жаль, на позачерговій 24-й сесії Житомирської облради, яка відбулася 9 липня, це питання з незрозумілих причин було знято з порядку денного.

Дуальна освіта (від лат. dualis – подвійний) – вид освіти, при якій поєднується навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації.

Напрямками роботи і метою Меморандуму в тексті документу зазначено:

1. Підготовка фахівців.

Центром дуальної освіти, на підставі договорів з Житомирським державним університетом імені Івана Франка, Житомирським національним агроекологічним університетом, іншими університетами та коледжами області, реалізується програма з підготовки кадрів для працевлаштування у галузі інформаційних технологій.

2. Розвиток ІТ-подій.

Центр співпрацює із продуктовими компаніями та стартапами, що на регулярній основі готові проводити майстер-класи та фести для розвитку ідей та привабливості інноваційного розвитку та майбутнього Житомирського регіону.

3. Виховання оточення.

Центр буде сприяти урбанізації суспільства. Завдяки величезним перспективам ІТ, майбутні та поточні працівники будуть мати змогу забезпечити себе та свої родини. Як результат - клас успішних людей, який у подальшому створить ще більше успішних та щасливих людей. Рівень конкуренції буде зростати. Людина у такому світі буде стояти на першому плані.

4. Порядок співпраці.

Враховуючи зростаючі потреби ІТ-сектору регіону, подальші напрями співпраці можуть бути визначені за взаємною згодою. Таким чином, Сторони заявляють про свій намір здійснити наступне:

- Житомирська обласна рада, відповідно до вимог діючого Положення про оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, затвердженого рішенням обласної ради від 08.09.11 № 266, здійснює надання в оренду Центру вільних площ та площ, що вивільняються, за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 17-б.

- Центр в орендованих приміщеннях має право створювати ІТ-кластер «Полісся» з навчальним центром, коворкінгом, лабораторіями, бізнес-інкубатором тощо. 

З цією метою Центр повідомляє про намір вчинити наступні дії: провести заміну вікон, утеплити фасад, облаштувати підлогу й вентиляцію, обладнати вхідну групу, впорядкувати прибудинкову територію, здійснити внутрішнє оздоблення, придбати і встановити меблі, комп’ютери й відповідну апаратуру.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10%
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up