У Житомирі біля Монумента Слави вшанували пам’ять загиблих Героїв визволення міста від нацистів

У Житомирі біля Монумента Слави вшанували пам’ять загиблих Героїв визволення міста від нацистів

Сьогодні, 29 грудня, у Житомирі біля Монумента Слави відбулося урочисте покладання квітів, присвячене пам’яті героїв, які загинули під час визволення міста від нацистських окупантів, - повідомила пресслужба ОВА.

 

У меморіальному заході взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, заступник голови обласної ради Володимир Ширма та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Сергій Контратюк.

Учасники заходу віддали шану героям, поклавши квіти до Вічного вогню, який розташований поблизу Монументу Слави. Вони також вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, віддавши данину поваги та вдячності тим, хто пожертвував своїм життям за свободу та незалежність своєї країни.

Довідково. Остаточно Житомир було звільнено від нацистів 31 грудня 1943 року в ході Житомирсько-Бердичівської операції 1943-1944 років. Після тривалих боїв, ворог чинив вже слабкий опір і відходив у бік Вінниці та на південь. Саме цього дня місто Житомир та велика частина міст та сіл Житомирської області були звільнені від нацистів радянськими військами, що створило передумови для подальшого звільнення українських земель від загарбників. Понад 70 тисяч воїнів віддали своє життя за поліські землі.

Відео дня

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up