У Житомирі - активності «Кроки до допомоги» в рамках міського етапу акції "16 днів проти насильства»

У Житомирі - активності «Кроки до допомоги» в рамках міського етапу 
акції "16 днів проти насильства»

Починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства». 

Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більше ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об'єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати.
Дати початку та завершення Акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству, особлиео стосовно жінок, та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцяти денного періоду акції відзначається 8 важливих дат. 3-поміж них: Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини. Вони створюють символічний ланцюжок, що означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Отож, мета щорічної Акції — привернення уваги та активізація суспільства щодо проблем подолання насильства у сім'ї і суспільстві, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми.


Цьогорічна активність до Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» у форматі "Acting for survivors" ("Кроки до допомоги") є солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили і досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров'я як основні складові повноцінної здорової життєдіяльності людини. Організація активності покликана привернути увагу населення до злочинів насильства з боку російської федерації та способи допомоги для постраждалих: ззовні - через наявні соціальні сервіси та самостійно - через постійну підтримку власного фізичного здоров'я і психоемоційного стану.
Було зроблено певну «алею», де кожен та кожна  зможуть пройти шляхом
«постраждалої особи» ("Acting for survivors"), дізнатись реальну історію постраждалої особи та дізнатись про сервіси допомоги постраждалим. 

Відео дня


У місті Житомирі активність «Кроки до допомоги» розпочалася 25 листопада о 12.00 на вул. Михайлівській. Долучитися до акції та пройти шлях разом із постраждалою можна упродовж усіх 16 днів, з 25.11 до 10.12.2023.


Організатори запрошують всіх долучатися до активності на знак підтримки та солідарності до осіб, які знайшли сили та підтримку вийти з кола насильства. 


3ахід органі.зований Житомирською міською родою у партнерстеі з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення та громадською органі3аціЕю «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно эумовленому насильс,rnву» (GBV Асоціація експертів) у межах проЕкту «Міста, вільні від домашнього насильства» За підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) ma Великої британії (British Embassy Kyiv).

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up