У відділенні травматології обласної лікарні зробили за кошти спонсорів найсучасніший ремонт

У відділенні травматології обласної лікарні зробили за кошти спонсорів найсучасніший ремонт

Житомирська обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського - один із найпотужніших, найвідоміших лікувально-профілактичних закладів не тільки в області, але й у державі. Історія лікарні бере початок з грудня 1895 року. Здобувши статус обласної, вона стала центром надання спеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги населенню Житомирщини. Це заклад вищої акредитаційної категорії, який забезпечує практично всі види сучасної медичної допомоги.

Нещодавно у ортопедично-травматологічному відділенні №1 Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського було зроблено сучасний ремонт за сприяння спонсорів та адміністрації лікарні, що дозволо надавати якісну медичну допомогу пацієнтам у комфортних умовах.

Завідуючий відділенням Богдан Леськів розповів про те, як відбувався ремонт та які умови перебування пацієнтів з’явилися в результаті цього.

Відео дня

Богдан Леськів коментує : "Наше відділення має необхідне матеріально-технічне забезпечення для надання спеціалізованої ортопедо-травматологічної допомоги. Допомога надається жителям Житомирської області та міста Житомира. А зараз ще для наших захисників.

З самого початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну наше відділення проводить лікування та високоспеціалізовану допомогу пораненим бійцям. Лікарі нашого відділення намагаються йти в ногу з часом та надавати найякіснішу та найсучаснішу допомогу нашим пацієнтам. Окрім того, ще одним завданням є створення максимально комфортних умов перебування наших пацієнітів.

Раніше протягом року у відділенні проводилося стаціонарне лікування близько 1100 хворим і виконувалося близько 1000 оперативних втручань. Зараз в зв’язку з війною ця цифра зросла і більшість операцій – це наслідки саме бойових поранень.

З початку активних бойових дій наше відділення одним з перших стало надавати допомогу військовослужбовцям. Ми проводимо операції різної складності, в тому числі спеціалізовані та малоінвазивні втручання. За минулий рік ми зробили більше 1500 високоспеціалізованих операцій. Це заміна суглобів, остеосинтез, складні реконструктивні втручання на верхніх та нижніх кінцівках. Ці операції дозволяють нашим пацієнтам максимально швидко повернутися до звичайного життя з мінімальними затратами власних сил". 

Один з пацієнтів розповів нашим журнілістам про умови перебування у ортопедично-травматологічному відділенні №1 Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського:

«Я з перших днів війни захищаю нашу неньку-Україну. Отримав захворювання тазостегнового суглобу. Звернувся за медичною допомогою. Лікарі відділення зробили дуже гарну операцію. Дякую щиро нашим лікарям за вчасну допомогу та чудове відношення до пацієнтів. Умови перебування у лікарні також гарні, нормальне харчування, чуйне відношення персоналу до хворих».

Наші журналісти також отримали коментар від хірурга-травматолога-ортопеда – лікаря  вищої категорії, кандидата медичних наук Віктора Верховського.

Віктор Верховський розповідає: «З приходом Богдана Богдановича Леськіва відділення перейшло на новий організаційний науково-методичний рівень надання допомоги населенню. Особливо це стосується воєнного часу, коли поранені військовослужбовці поступають до нас на лікування.

Дякуючи зусиллям адміністрації та, зокрема, завідуючому ортопедично-травматологічним відділенням №1 Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського проведений ремонт у відділенні, перестелено лінолеум, пофарбовані стіни і ведеться мова про закупівлю новітнього обладнання.

Незважаючи на те, що майже 80% ліжкового фонду в відділенні зайняті військовими, медичний персонал продовжує надавати допомогу цивільному населенню. Це створює додаткове навантаження на персонал, але завдяки патріотизму і професіоналізму у ортопедично-травматологічному відділенні №1 справляються із цим завданням. Водночас із активізацією бойових дій та при збільшенні кількості поранених захисників України може постати питання про розширення бази існуючого відділення або  відкриття окремого відділення для військовослужбовців».

Руслан Мороз, Сергій Форест

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Галина Чижова

    Нехай хоч якийсь гачок чи «шпінгалет» повісять в туалеті на першому поверсі поліклініки ..🤔))
  • Ирина Верезумская

    А я дякую! Прекрасний медперсонал! Якісна допомога.
    Дуже Дякую!!! Успіхів Вам!
  • Тамара Нечипорук

    Ще б якісну допомогу надавали

keyboard_arrow_up