У центрі Житомирв на вул. Покровській горів триповерховий будинок

У центрі Житомирв на вул. Покровській горів триповерховий будинок

Мешканців 4-х квартир довелося евакуювати. У результаті пожежі постраждала одна квартира і магазин, розташований під нею.

25 січня о 01:24 за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому цегляному багатоквартирному житловому будинку. На місце події негайно було скоординовано одразу два відділення 1-ої державної пожежно-рятувальної частини, - повідомляєГУ ДСНС України у Житомирській області.

По прибуттю з’ясувалось, що в під’їзді сильне задимлення. Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби евакуювали з будинку мешканців 4-х квартир. Ще з трьох помешкань люди вийшли на вулицю самостійно.

Також було встановлено, що ймовірно зайнялось перекриття в квартирі на другому поверсі. Аби загасити загоряння в зазначеній квартирі, рятувальниками довелося самостійно відкривати в ній двері, адже господаря не було, а також задіяти висувну драбину.

Відео дня

Фахівці ДСНС проводили одночасне гасіння з під’їзду будинку та з вулиці. Керівник гасіння пожежі запросив на допомогу додаткові сили та засоби.

Пожежу локалізовано о 02:16. Тривалий час рятувальники розбирали перекриття за допомогою аварійно-рятувального обладнання. Ліквідовано пожежу о 06:00. Внаслідок надзвичайної події травмованих та загиблих не виявлено. Вогнем знищено 50 кв.м перекриття між першим і другим поверхами та пошкоджено домашні речі в квартирі. Також у ході ліквідації пожежі пошкоджено приміщення магазину, розташованого під квартирою, що горіла.

На гасінні працювало 24 чоловіки особового складу та 5 одиниць техніки. Наразі на місці події для встановлення обставин та причини виникнення пожежі працюють фахівці дослідно-випробувальної лабораторії.

PSX_20220125_110203.jpgPSX_20220125_110139.jpgPSX_20220125_110036.jpg

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Виктория Сергеева

    Когда в таком контексте подаёте новость, уточняйте достоверную информацию у первоисточников! Так как можно сделать вывод, что очаг возгорания шёл непосредственно с квартиры на 2-ом этаже. А "бедные" пострадавшие - магазин "Радиодетали". Но всё с точностью, да не так!!! А если говорить так как оно есть, то квартира на втором этаже - пострадала, а если точнее, от нее ни чего не осталось!!! Квартира на 3-тьем этаже, подлежит ремонту, а вещи можно взять и сразу на утилизацию. Малолетние дети , а их пятеро, самым младшим двум 4 месяца (квартира на третьем), разбросаны сейчас по всем знакомым и друзьям, так как в одно мгновение, жить стало не где. И есть дети и с другой жилой квартиры, которые так же эвакуированы. И это не все, сгорели несущие конструкции. Куда вернуться этим всем детям и вопрос, где им сейчас жить?!
    А теперь вопрос, кто же виновен и кто ответит, когда цитирую - " У меня все везде схвачено и везде есть связи..."?
    Когда в жилом доме, выкупают первые этажи, для ведения комерческой деятельности, совершенно не соблюдают ни единых норм безопастности, руководствуясь тем -" я все везде замажу!"
    То что происходит на данный момент, это срочное устранение, своей провинности!
    P.S. Верю в то, что весь "совковый" период изжил свое. И все для Нас, жильцов этого дома, пострадавших, разрешится наилучшим образом, без всей этой бюрократии, по совести и справедливости.

keyboard_arrow_up