У троковицькій недільній школі пройшло свято першого дзвоника

У троковицькій недільній школі пройшло свято першого дзвоника

15 вересня в недільній школі при Троковицькому Свято-Троїцькому храмі відбулося свято першого дзвоника. Дітлахи разом із керівником школи Ольгою Сич підготували святкову концертну програму з церковними піснями, поезією, театральними сценками та пізнавальними іграми. 

Захід розпочався з благословення настоятеля троковицького храму отця Ніколая, який побажав дітям міцного здоров’я, наснаги та Божої допомоги в навчанні. Священик зауважив, що троковицька недільна школа є однією з небагатьох у Черняхівському районі, яка повноцінно діє і проводить регулярні заняття. Тут виховують християнські якості – любов до Бога і до ближнього, готовність прийти на допомогу, смирення, послух, чесність та працьовитість.

Діти вивчають Закон Божий, житія святих, іконознавство, церковнослов’янську мову. Хлопчики та дівчатка займаються художнім читанням, церковним співом, рукоділлям. Діє театральний гурток, художня студія. 

Відео дня

Ведучі святкового першого дзвоника зауважили, що записатися до недільної школи можна в будь-який час протягом року, і діти не відчуватимуть себе відстаючими. Навчання відбувається в двох групах – молодшій і старшій. Записують діток віком від 6 до 18 років. 

Юні школярики розповіли гостям заходу, що саме 14 вересня (1 вересня за старим стилем) відзначають церковне Новоліття – початок нового церковного року. Цей день є, мабуть, найбільш непомітним православним святом, у той час, коли світський новий рік, що припадає на Різдвяний піст, звично відзначається з великим розмахом.  

Свято – це завжди прихід гостей. Тому до дітей з недільної школи завітали казкові герої, які допомогли в ігровій формі дізнатися більше про Божі заповіді, молитви, ангелів, святих та свята. 

Ведучі також провели інтерактивне опитування серед присутніх стосовно того, що для кожного з них означає слово «мир». І в більшості відповідей на це запитання присутні підкреслили, що запорукою миру є любов – любов до Бога і любов до ближнього. У цьому зв’язку ведучі доречно згадали слова з Біблії: «По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою» та зауважили, що в Українській православній церкві за кожною Божественною літургією підноситься особлива колінопреклонна молитва за мир і спокій в Україні.

У кінці свята на дітей чекали вітання депутатів Оліївської сільської ради Віктора Рудика та Артема Морозюка, смачні подарунки та солодкий стіл.

Андрій Козаченко

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Азалия Иванова

    Мій племінник теж навчається в недільній школі, але в інший області. Не важливо на стільки є маленькою школа, головне, щоб викладачі були досвідченими. Ми готувались не дуже довго, адже на цьому сайті https://souvenir-trade.com.ua знайшли все, що потрібно для школи. Навіть, гарний сувернір для першої вчительки придбали там!!!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up