У серпні Житомирщина двічі прийматиме «Малі міста – великі враження»

У серпні Житомирщина двічі прийматиме «Малі міста – великі враження»

«Малі міста – великі враження» - це конкурс культурно-мистецьких проектів громад з населенням до 50 тисяч людей, спрямований на розвиток культурно-економічного потенціалу територій через підтримку стартапів, що пов’язані із культурною спадщиною громад.

Фінансування таких ініціатив відбувається за кошти грантової програми Уряду. 

Нагадаємо, ідея конкурсу належить ГО «Інститут культурної політики». Він уже другий рік поспіль реалізується Асоціацією міст України та Українським центром культурних досліджень за підтримки Міністерства культури України. На впровадження культурно-мистецьких проектів громад у 2019 році Уряд виділив 50 млн грн, у конкурсі перемогли 74 проекти.

Реалізація проектів-переможців триває. Пропонуємо розклад подій та заходів, що відбудуться протягом серпня:

Відео дня

► 24 серпня

смт Червоне, Андрушівський район Житомирської обл.

Відновлення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в смт Червоне

Сюди запрошують не лише на фестивальні активності на пленері, які покликані відродити садово-паркові мистецтва. Тут можна побачити садибу Терещенка. Адже у 1909 році в Червоному меценатом Федором Терещенком було збудовано авіазавод. На ньому було випущено кілька літаків власної конструкції.

► 28 серпня

с. Студениця, Коростишівський район Житомирської обл.

Створення центру української культури  та етнографії «Оберіг Студеної води»

Село Студениця колись було містечком і мало назву Студена Вода. На околиці виявлено слов’янське поселення VII-IX століть. Тут віднайшли найстарішу хату, вік якої 120 років і зібрали унікальні речі яким не менше 100 років. За переказами старожилів з кринички пив воду Тарас Шевченко, малюючи картину, з того часу вона повноводна і жодного разу не висохла. У Студениці народився Йосип Буханчук, який неподалік у Кмитові відкрив один із найбільших народних музеїв.

В рамках даного проекту тут планується відкрити Центр української культури, який неодмінно стане улюбленим місцем для відпочинку, творчості, науково-дослідної роботи для багатьох людей.

Довідка:

Цьогоріч на конкурс надійшло 181 заявок, 12 з яких – з Житомирської області. Проекти Коростишівської ОТГ «OLIZAR MUSIC FEST», Малинської міської ради «Інкубатор ремесел», Червоненської ОТГ «Відновлення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва в смт. Червоне», Городського Коростишівського району «Створення ландшафтно-скульптурного оглядового майданчику "Дивосвіт Трипілля - Світ Злагоди" на пам'ятці археології в с. Городське» та Глибочиці «Створення Центру української культури та етнографії «Оберіг Студеної Води» оголошені переможцями.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину 10:20 17-річний парубок ошукав пенсіонерку з Коростеня на 900 доларів та 13 тисяч гривень, налякавши звісткою про ДТП з її дочкою 10:00 Понад 1,6 млрд грн виділила держава на фінансування партій за останні два роки 09:41 920 окупантів ліквідовані протягом доби 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 16 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 16 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:52 У Коордштабі відбулася онлайн-зустріч з об’єднанням родин бійців 46-ої окремої аеромобільної бригади 17:30 Лука Нетяга виборов бронзову нагороду на чемпіонаті світу з дзюдо 2024 17:00 Заховався на ніч у крамниці: на Житомирщині поліція охорони затримала причетного до крадіжок чоловіка 16:20 Холодно, вітряно, з дощем і мокрим снігом - погода на тиждень 16:00 Дві ДТП і чотири травмованих - у Брусилові і Тетерівці photo_camera 15:42 Захворюваність на грип і ковід зменшилась в порівнянні з попереднім тижнем на 10% 15:40 У Житомирі прибрали зелені зони та громадські простори photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up