У Пулинському районі виявили рештки червонокнижного лося

У Пулинському районі виявили рештки червонокнижного лося

Поблизу с. Соколів Пулинського району місцеві жителі виявили рештки червонокнижної тварини, а саме «Лося Європейського».

Про даний факт було повідомлено працівників поліції та державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища, які в свою чергу спільно оглянули місце події, де дійсно знаходились останки тварини, - повідомляє Державна екологічна інспекція у Житомирській області.
Працівники правоохоронних органів вилучили рештки, які передано на експертизу.
На даний час проводяться заходи щодо встановлення причини загибелі тварини.
Зокрема, нагадуємо, що в грудні місяці 2017 року Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав наказ № 481 «Про внесення лося європейського до Червоної книги України. Міністерством юстиції України 05 січня 2018 року зареєстровано наказ Мінприроди про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги.
За знищення лося наступає кримінальна відповідальність відповідно до
ст. 248 Кримінального кодексу України, частина першої якої передбачає відповідальність у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого, а також частина друга цієї статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.
Крім того, було б добре нагадати, що 23 липня 2017 року було оприлюднено спільний наказ Мінприроди та Мінагрополітики про збільшення майже в чотири рази відшкодування збитків за браконьєрство. Зокрема, збитки за знищення лося з 20 тис. грн. було збільшено до 80 тис. грн.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up