У міськраді запевнили, що відповідальність за якість продукції несе посачальник та чи було нашпиговане м'ясо поганим — не впевені

У  міськраді запевнили, що відповідальність за якість продукції несе посачальник та чи було нашпиговане м'ясо поганим — не впевені

У вівторок, 6 лютого, представники влади запросили журнілістів аби донести до громадськості інформацію щодо ситуації, яка склалася з постачанням м'яса у навчальні заклади міста.

За словами зуступника міського голови Матвія Хренова, сьогодні зібралася робоча група, яка вивчала постачання м’яса, і взагалі постачання продуктів харчування у навчальні заклади міста. Для того, щоб ця група була максимально ефективною, в її склад були додані представники перевіряючих органів.

«Рішенням цієї групи було визначено, що крім тих дозвільних документів, які видаються постачальникам згідно законодавства, протягом місяця ми перевіримо всіх постачальників незалежними експертизами, які будуть визначатися управлінням освіти. І в першу чергу буде перевірено м'ясо, птиця та риба. Хочу зазначити, що згідно чинного законодавства, а воно було істотно оновлено за останні роки, вся відповідальність щодо постачання продуктів харчування покладається на постачальника. Він за власний кошт на кожну партію отримує необхідні документи, які видаються йому держспоживслужбою, тому кожна партія проходить там перевірку. А коли заклад освіти приймає продукти, то вже далі він сам несе відповідальність за зберігання та утримання продуктів харчування. Тому до моменту постачання, повна відповідальність за якість продукта харчування згідно законодавства покладається на постачальника», — зазначив Матвій Хренов.

Також чиновник повідомив, що робоча група прийняла рішення — оприлюднити документи на продукти харчування для того, щоб батьки могли їх бачити.

Відео дня

«Усі документи  будуть оприлюненні, вони будуть постійно оновлюватися взалежності від того, яка партія продуктів харчування буде поступати до закладу. Оприлюненні вони будеть на сайтах, які відкриються незабаром і фізично їх можна буде побачити на стендах інформації в кожному закладі освіти. Також коли робоча група буде запрошувати фахівців для забору продуктів харчування ми обов'язково запрошуватимемо представників батьківських комітетів, для того, щоб вони бачили, що дійсно відбувається забір і яких саме продуктів», — додов заступник міського голови.

Варто додати, що в кожному закладі створена своя комісія, в яку входить керіник закладу, шеф-повар, медична сесетра та інші.

«Адже  є дуже багато випадків, коли за минулий рік ця комісія повертала назад продукти харчування, тому що вони були в неналежному стані. Також є комісія на рівні управління освіти, яка контролює якість продуктів. Це саме та комісія, яка минулі роки також робила незалежне тестування м'яса. Тогоріч вони виявляли недоліки і з такими постачальниками ми розірвали договори. Додам, що за останні два роки було оновлено 11 харчоблоків в ДНЗ та у 9 школах. Звичайно це ще не повна потреба, цей процес потрібно оновлювати, але контроль з боку місцевих органів влади щодо харчуваня дітей в закладах освіти дуже високий», — наголосив Матвій Хренов.

На запитання журналістів чи отримала міська влада результати експертиз щодо перевищення якихось домішок у м'ясі та чи виявили правоохоронці причетність працівника мської ради до постачання м'яса в заклади освіти, то нажаль тут чиновники «розводять руками».

«Нам ще не показали жодних результатів  експертизи, взагалі ніяких, що десь щось було перевищено були тільки слова, ми насправді їх дуже очікуємо. Також дуже цікава ситуація, тому що жодних обвинувачень людині (працівнику міськради) висунуто не було. У цієї людини була проведена перевірка і на цьому все», — повідомив Матвій Хренов.

Тож, що покажуть результати перевірки і чи понесуть покарання винуватці ситуації, яка склалася з постачанням м'яса, побачимо згодом.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up