У лісі на Богунії знайшли артилерійський снаряд

У лісі на Богунії знайшли артилерійський снаряд

За два дні піротехнічний підрозділ ДСНС Житомирщини знищив 30 боєприпасів часів минулих війн. 28 з них, виявлені у лісосмузі поблизу села Половець Бердичівського району, були знищені 12 лютого.

Про знахідку голові сільради, який і викликав рятувальників, розповіли місцеві «шукачі металу»,- інформує У ДСНС України у Житомирській області. Зі слів голови, це вже не перше виявлення вибухонебезпечних предметів у цій місцевості. За часів Другої світової війни там був аеродром. По прибуттю фахівці ДСНС обстежили територію та викопали 28 авіаційних бомб (АО-10), вагою 10 кг.

Сьогодні піротехніки знищили ще 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм. Один із них напередодні виявив житомирянин під час прогулянки у лісі мікрорайону Богунія. Інший – під час земляних робіт викопали екскаватором на приватній присадибній ділянці в с.Тригірʼя Житомирського району.

Усі зазначені знахідки піротехніки вилучили та знищили у спеціально відведеному місці.

Відео дня

Шановні громадяни! Рятувальники застерігають, що у разі виявлення вибухонебезпечного або невідомого вам предмету, ні в якому разі не чіпайте знахідку та одразу телефонуйте до екстрених служб за номерами «101» та «102». При можливості, обгородіть місце її знаходження підручними засобами та не підпускайте туди громадян.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up