У Коростені помітили отруйного павука

У Коростені помітили отруйного павука

Мешканці міста побачили незвичного павука у себе у дворі.

За допомогою Інтернету ідентифікували комаху як хеіракантиума або жовтосумчатого колючого павука, - повідомляє КОРОСТЕНЬ today.

Як повідомляли українські ЗМІ, цей вид павуків - не рідкість на півдні України.

За словами ученого і екоактивіста, доктора біологічних наук Івана Русева, спочатку ареал цього павука охоплював субтропіки Середземномор’я, Малу, Передню і Центральну Азії, але в останні десятиліття у зв’язку з глобальним потеплінням він сильно розширився.

Відео дня

Зараз “золотий” павук зустрічається у багатьох місцях Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської і Запорізької областей України.

Павуки досягають довжини 15 мм. Полюють вночі. Зазвичай ховаються в листі трав’янистих рослин, згорнутих в трубочку.

Іноді ці павуки нападають на людину. Хеіракантіум – володар найбільш токсичної отрути на європейському континенті. Хоча отрута павука і не смертельна, але укус дуже болючий.

“Після укусу у людей з гострою алергічною реакцією піднімається температура, починає боліти не тільки місце укусу, але і все тіло. Німіють ноги, підвищується дратівливість. У важких випадках симптоми проходять приблизно через десять днів. Відпочиваючи на морі поблизу травостою або працюючи в саду, не слід забувати про елементарні заходи безпеки”, – повідомив Русев.

Відомо, що цих павуків притягує запах нафти і бензину. Це викликає проблеми з бажанням комахи сплести павутину біля рухового апарату автомобіля, що  призводить до несправності транспортного засобу.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (3)
  • Натали

    Скоро не только такие будут.  Одной из причин тому есть,  тот факт,  что леса не обрабатываются вообще много лет,  только вывозят.  Вот оно и разводится всякое.  Змеи массово,  комары, мошка кусючая -  от укуса место разносит раз в 10 больше.
  • Светланка Сметанка

    ДЕ ТА ГІДОТА ВЗЯЛАСЯ В УКРАЇНІ? СКОРІШЕ  ПОДІБНУ МЕРЗОТУ - ГІДОТУ  ВИВОДЯТЬ В ЛАБОРАТОРІЯХ, ЯК  І  КОМАРІВ - ГИГАНТІВ!!!
    ПИТАННЯ - ЧОМУ У МІСТІ  НЕ ОПРИСКУЮТЬ ДЕРЕВА З САМОЛЬОТІВ? В МІСТІ ПОВНО  КЛІЩІВ,  ЯКИХ ЗАНОСИТЬ ВІТРОВ У БУДИКІ... КОМАРІВ ЛЕГІОНИ, ЯК СЛОНИ ЗАЇДАЮТЬ ЛЮДЕЙ!!!

    Светлана Панченко reply Светланка Сметанка

    Svetlanka Smetanka капс отожмите пожалуйста
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up