У Гордіївському окрузі є над чим працювати

У Гордіївському окрузі є над чим працювати
Олена Войцехівська

«20 хвилин Романів» продовжує цикл інтерв`ю зі старостами. Про проблеми Гордіївського округу і плани на майбутнє спілкуємося з його старостою – Оленою Войцехівською. 

- Олено Володимирівно, до Гордївського округу входить лише Гордіївка. Це єдиний округ, який складається з одного населеного пункту. Яка кількість людей та якої вікової категорії на території округу зареєстрована?

- Так, до Гордіївського старостинського округу входить лише одне село – Гордіївка. Але це немаленьке село. Населення Гордіївки складає 545 чоловік, із них 101 – це діти до 18 років, 321 – це люди працездатного віку та 123 людини похилого віку.

- Які потреби громади у Вашому окрузі і як Ви плануєте їх задовольнити?

Відео дня

- Потреб дуже багато, як і в кожній громаді. Але насамперед – це проблема недостатньої кількості води у криницях населеного пункту. Я розумію, що проведення водогінної системи у населеному пункті – це таке питання, що вирішується не дуже швидко, але будемо намагатися залучити інвесторів, а також маємо надію, що Романівська селищна рада не залишиться осторонь нашої проблеми. Впорядкування кладовища, встановлення огорожі на ньому, поточний ремонт доріг, вивезення сміття, покращення благоустрою населеного пункту будемо вирішувати, організовуючи жителів округу та шляхом залучення інвесторів.

- Чи проводили загальні обговорення проблем громади, якщо ні, то коли плануєте це зробити?

- Ні, загальні обговорення проблем громади ще не проводили, планую на червень 2021 року, але я спілкуюся із жителями округу.

- Чи відомі Вам проблеми та успіхи молоді Гордіївського старостинського округу? 

- Так, діти та молодь активно беруть участь у спортивних змаганнях, у різних конкурсах, займають перші місця у районних олімпіадах. Хотілось би, щоб діти і надалі мали змогу навчатись та розвивати свої таланти у закладах освіти та культури Гордіївського старостинського округу. Також для малечі на території округу планується встановлення дитячого майданчика. 

- Що такого особливого можете розповісти про своє село Гордіївку?

- Перша письмова згадка про наше село під назвою Гордьєвичи, яке належало графам Острозьким, датується 1471 роком. Дуже багато легенд та інших історичних розповідей про село Гордіївка дійшло до наших днів. Про це змістовно та дуже цікаво розповідається у другому доповненому виданні книги «Крізь віки і долі», яку написали наші земляки – Людмила Ланов’юк  (кандидат історичних наук, доцент) та Петро Ланов’юк (вчитель історії Гордіївської ЗОШ). 

Лариса Бджілка

​​​​​Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up