Туризм, стратегії та сміття. Або про що пишуть проєкти громади Житомирщини

Туризм, стратегії та сміття. Або про що пишуть проєкти громади Житомирщини

У Житомирському регіональному офісі Програми «U-LEAD з Європою» відбулась презентація трьох проєктів громад, які були розроблені у 2019 році, для журналістів.

Овруцька міська рада презентувала цікавий проєкт розвитку туристичної інфраструктури в громадах півночі регіону. Оксана Левківська, фахівець ОТГ розповіла про основні ідеї та локації, туристичного маршруту. Цей проєкт громада подала на участь у конкурсі «Партнерство між міськими та сільськими територіальними громадами як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку», який проводила ГО «Інститут Громадянського Суспільства» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»

«Цим проєктом ми будемо монетизовувати туристичний потік, яки є і який плануємо збільшити. Готелі, хостели, музеї, додаткові туристичні атракції та численні заклади відпочинку та харчування мають притягнути нових мандрівників та створити нові робочі місця», - наголошує Оксана Левківська.

Фахівці Білокоровицької сільської ради презентували проєкт по формуванню нової політики поводження зі сміттям. В громаді купили спеціалізовану техніку та провели низку навчань для мешканців зі створення компосту зі сміття. Галина Мартинчук, фахівець ОТГ розповіла про впровадження ідеї компостування органічного сміття в громаді.

Відео дня

«Наша громада отримала можливість протягом року працювати у проєкті «Покращення якості послуг у сфері управління відходами на муніципальному рівні в об'єднаних територіальних громадах» Програми «U-LEAD з Європою» і саме завдяки мікрогранту, який ми отримали в рамках цієї роботи, наша ідея із компостуванням стала реальністю», - вважає Галина Мартинчук.

Пулинська ОТГ цього року розробляла Стратегію розвитку громади до 2027 року, про хід розробки та пріоритетні цілі журналістам розповів Олександр Макеєнко, заступник Пулинського селищного голови.

«Стратегія дозволить нам спрогнозувати розвиток громади та працювати на пріоритетні напрямки розвитку. Сьогодні ми вже завершуємо розробку і вже найближчим часом документ буде затверджений», - наголошує Олександр Макеєнко.

Програма «U-LEAD з Європою» та фахівці Житомирського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» надавали підтримку громадам у процесі підготовки та реалізації цих проєктів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
  • володимир

    бла бла бла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up